Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Google pretraživač postaje pametniji

    Razvoj Google pretraživača uskoro preuzima John Giannandrea koji je do sada bio na čelu tima zaduženog za razvoj veštačke inteligencije, pa se očekuje da i pretraživač postane još pametniji.

    Pretraživanje je promenilo ljudske živote, pa više od milijardu ljudi zavisi od nas, napisao je na Google društvenoj mreži Amit Singhal, šef sektora za pretraživanje ove kompanije, najavivši skorašnji odlazak u penziju.

    Iz Googlea su već objavili ime njegovog naslednika i novog šefa jedne od najvažnijih Googleovih divizija, a tehnološki analitičari veruju kako će ovo imenovanje odrediti budući smer najpopularnijeg pretraživača na svetu.

    Na vodeće mesto Google pretraživača stiže John Giannandrea koji trenutno u Googleu vodi tim koji razvija veštačku inteligenciju, pa na Cnetu kažu kako je ovo jasan znak da će Google pretraživača u budućnosti postati "još pametniji".

    Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, Google može prepoznavati govor i rukopis, sprečiti online prevare i odgovarati na mailove, a koliki je napredak ove tehnologije najbolje se može videti na primeru automobila bez vozača koji su proteklih godina odvozili stotine hiljada kilometara po Americi.

    Takođe, veliki napredak na ovom polju mogao se videti nedavno kada je Googleov program AlphaGo pobedio evropskog prvaka u igri 'Go' (za koju kažu kako je najkompleksnija igra na svetu), a s većom primenom veštačke inteligencije, Google više ne bi bio ograničen samo na pretraživanje pojmova i fotografija, već bi mogao postati virtuelni asistent koji bi mogao da predviđa sve što korisnicima treba u određenim situacijama.

    Da bi u tome uspeo, pred Giannandreom je veliki posao, a kako je sam rekao u nedavnom intervjuu za Fortune, 'računari su danas prilično glupi', uporedivši ih sa četvorogodišnjim detetom.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE