Dogovor o platama u javnom sektoru - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Dogovor o platama u javnom sektoru

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta postigli su dogovor oko Nacrta zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru. Ispoštovani svi zahtevi sindikata.

Kako je saopšteno nakon sednice, ispoštovani su svi zahtevi sindikata, a koji se se odnosili na topli obrok i regres. Ističu da su se u ovoj verziji Nacrta našla određena rešenja koja unapređuju položaj zaposlenih u odnosu na neke ranije predloge.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički potvrdila je da je na sednici saveta sa poslodavcima i sindikatima dogovoreno kako će se uređivati plate u javnom sektoru i da očekuje da će do kraja naredne nedelje zakon o tome ući u skupštinsku proceduru.

Na konferenciji za štampu posle sednice Saveta ona je rekla da će se regres i topli obrok iskazivati posebno, a njihov iznos će biti u skladu sa mogućnostima vlade, kao i da će lokalne samouprave same uređivati osnovice za plate svojih zaposlenih.

Predstavnik sindikata zaposlenih u javnoj upravi Zoran Savić izjavio je da je predlog zakona vraćen na doradu, znatno popravljen u interesu zaposlenih i da daje mogućnosti regresa i toplog obroka, a da minuli rad ostaje kao i dosad, čak i bolje formulisan.

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE