Vujović zadovoljan dijalogom o platama, ali ga brine Bloomberg - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Vujović zadovoljan dijalogom o platama, ali ga brine Bloomberg

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da je proces dijaloga o Nacrtu zakona o platama u javnom sektoru pokazao veliki napredak, navodeći da je najvažnije što niko neće biti zakinut u prelasku na novi sistem.

Vujović je, gostujući u Dnevniku RTS, poručio je da će novi sistem biti jasan i transparentan i istakao da ga je potrebno primeniti u početku kako bi bio ostvaren napredak u narednim godinama.

Kako je naveo, potrebno je da se pažljivo planira broj zaposlenih, kao i sve plate i nadoknade da se uklope u budžetsko ograničenje.

"Nije nam cilj da smanjujemo plate već da ne probijamo budžet", poručio je ministar i dodao da je u interesu svih da 2017. izađemo kao budžetski pobednici.

Komentarišući vest na agenciji Bloomberg da će Srbija ove godine biti jedna od sedam najmizernijih zemalja na svetu po stopi nezaposlenosti i inflaciji, Vujović je rekao da je to rezultat koji sigurno zabrinjava.

Međutim, naveo je da je taj indeks prethodnih godina bio mnogo veći i da je u protekle tri-četiri godine smanjen za više od trećinu. Vujović očekuje da će zahvaljujući rezultatima koji su do sada napravljeni biti smanjena nezaposlenost.

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE