Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Još 6 najboljih oblasti da započnete biznis

    Tema o poslovima budućnosti izazvala je dosta pažnje, zato nastavljamo da pišemo o tome, i upoznajemo vas sa oblastima koje obećavaju.

    Sajt Inc.com napravio je dopunjenu listu najperspektivnijih oblasti, gde je najbolje ulagati, započeti biznis ili jednostavno zaposliti se.

    Servisi za zdravlje na daljinu – Telemedicina
    Istraživači očekuju da će ova industrija porasti za oko 39% od sada do 2020. godine. U međuvremenu raste tražište elektronskih uređaja, kombinovano sa željom da se smanje medicinski troškovi i sve veći broj starije populacije (u svim delovima sveta).  Lekari budućnosti će morati da postanu tumači podataka, uz pomoć tehničkih pomagala, i da daju dijagnozu stanja kao i odgovarajuću terapiju.

    Pročitajte i: 8 trenutno najperspektivnijih oblasti da započnete biznis

    Softver za snimanje filma
    Potreba za ovakvim softverom ne dolazi samo iz Holivuda već i od onih koji razvijaju video-igrice i u oblastima medicine i nauke. Veruje se da će do 2019. godine ova industrija porasti za 43 procenata.

    Programi društvenih igara
    Sećate se društvene „zaraze“ Farmville? Istraživačka kompanije IBIS World misli da društvene igre kao što je upravo Farmville će tek doživeti bum između 2016. i 2019. godine i da će rasti za 12% svake godine. Rast je podstaknut sve većim brojem konekcija širom sveta i pametnih telefona.

    Produkti za negu kože – podmlađivanje
    Nije u pitanju samo kozmetika već i razni drugi produkti koji podmlađuju i ulepšavaju. Podstaknuti su sve većom opsednutošću mladošću. Budućnost koja se prognozira za ovakve proizvode jeste rast od 6% godišnje do 2020. godine.

    Peer-to-peer deljenje materijala
    Ili kako bismo mi slobodno preveli – od prijatelja do prijatelja, ovakvi servisi za deljenje porasli su u proteklih 5 godina, ali ova oblast ima još dosta prostora za proširenje. IBIS World predviđa da će idnustrija rasti oko 39% godišnje do 2020. godine.

    Personalizovana medicina
    Od medicine se u budućnosti dosta očekuje. Postoji potreba za boljim sredstvima za dijagnostifikovanje bolesti. Da ne pominjemo sve veću raspostranjenost raka. Istraživači očekuju da će ova oblast do 2022. godine rasti 11.8% godišnje. Jedan od mnogobrojnih startupova koji se bave ovom temom jeste THERANOS

    + još jedan biznis budućnosti za Srbiju jeste hoverbord (mini prevozno sredstvo popularno u Americi)

    Kako piše Zoran Stanojević, reč je o tehnologiji koju može da razvije dobar (inženjerski) startap, a materijal za izradu pristupačan je i u Srbiji. Uključujući i litijum za baterije. Ostaje samo da se izbore sa skepsom da je u takvom kretanju budućnost. To je najteži deo posla svakog startapa.

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE