PUPS raskinuo sa SPS - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PUPS raskinuo sa SPS

  Partija ujedinjenih penzionera Srbije "raskinula" je dugogodišnju saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije, da bi pred nastupajuće izbore pokušala da se približi Srpskoj naprednoj stranci.

  Predsedništvo PUPS odlučilo je da napusti koaliciju SPS i pokuša da postigne predizborni sporazum sa SNS, saopštila je ta stranka.

  O odluci je obavešten lider SPS Ivica Dačić, a PUPS poručuje da će na izbore ići sam, ako se ne dogovori sa SNS.

  "Iz iskustva koje smo imali sa sadašnjom Vladom, najbolji način da se u celosti ispune ciljevi PUPS, pre svega zaštita položaja penzionera, je da svoje buduće delovanje uskladi direktno sa političkom misijom predsednika Vlade gospodina Aleksandra Vučića", navodi PUPS.

  Odluka je doneta nakon razgovora lidera PUPS Milana Krkobabića i lidera SPS Ivice Dačića, koji je "obavešten o ovoj odluci".

  "PUPS smatra da je premijer pokazao najveću posvećenost našim ciljevima, kao i najveću pažnju za potrebe penzionera. Stoga, prirodno je da težimo da jačamo saradnju sa njim i strankom koju vodi."

  Ukoliko u razgovorima konstatujemo da takva vrsta saradnje nije moguća, predsedništvo je čvrsto uvereno da je PUPS sposoban i za samostalni izlazak na predstojeće izbore", navodi se u saopštenju.

  SPS, PUPS i Jedinstvena Srbija su potpisali koalicioni sporazum 2008. godine i od tada su zajednički nastupale na izborima.

  Lider Socijalista Ivica Dačić kaže da svako ima pravo da odluči kako želi da nastupa na izborima i tvrdi da odluka PUPS da se približi SNS neće oslabiti SPS.

  U međuvremenu je potvrđeno da će delegacija SNS predvođena Aleksandrom Vučićem razgovarati u petak sa delegacijom PUPS.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE