Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uhapšen biznismen kome je navodno Marović dao 800.000 evra za bolji status u istragama

    Crnogorska policija uhapsila je u četvrtak Veselina Mujovića iz Podgorice koji je navodno uzeo 800.000 evra od visokog funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića kako bi mu omogućio bolji status u pojedinim tužilačkim istragama.

    Tužilaštvo i policija su u četvrtak potvrdili da se Mujović (69) sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i prevaru, te da mu je određen pritvor od 72 sata.

    Mujović, koji se tokom pretresa osećao loše, saslušan je u bolnici u Podgorici i negirao je krivicu.

    Tužilaštvo i policija su u zajedničkom saopštenju potvrdili da je Mujović osumnjičen da je od jedne osobe preuzeo oko 800.000 evra kako bi mu navodno omogućio bolji status u pojedinim tužilačkim istragama, ali ti državni organi nisu objavljivali identitet te osobe.

    Po pisanju podgoričkih "Vijesti" Mujović, biznismen iz Podgorice, je taj novac uzeo od Svetozara Marovića kako bi obezbedio "dobar" sporazum između njegovog sina Miloša i Tužilaštva.

    Marović, njegov sin Miloš, brat Dragan i strina Mirjana, sa još dvadesetak Budvana osumnjičeni su za nezakonite poslove kojima je budžet Budve oštećen za više desetina miliona evra.

    Visoki funkcioner DPS-a je, po pisanju "Vijesti", intezivirao kontakte sa Mujovićem nakon što je prošle godine naloženo hapšenje njegovog sina Miloša i istražitelji sumnjaju da se Mujović predstavio kao blizak ljudima iz vrha crnogorskog Tužilaštva.

    Miloš Marović se krajem prošle godine nagodio sa Tužilaštvom, priznao krivicu u vezi sa prodajom opštinske zemlje u zaleđu plaže Jaz, pristao na zatvorsku kaznu od godinu dana i da državi vrati 380.000 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE