Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Misija MMF-a razgovarala sa predstavnicima Vlade i NBS

    Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas se sastala sa predstavnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije (NBS) povodom četvrte kontrole tekućeg aranžmana MMF-a sa Srbijom.

    Na čelu misije MMF-a je James Ruff, a sastanku u NBS su prisustvovali ministar finansija Dušan Vujović, guverner NBS Jorgovanka Tabaković i njihovi najbliži saradnici.

    "Tokom posete misije MMF-a biće razmatrana tekuća makroekonomska kretanja u zemlji, realizacija obaveza predviđenih programom za kraj 2015. godine, kao i sprovođenje ekonomske politike u narednom periodu. Posebna pažnja biće posvećena strukturnim reformama koje treba da obezbede smanjenje fiskalnih rizika i podsticanje konkurentnosti privrede i rast", saopštila je NBS.

    Predstavnici MMF-a borave u Srbiji od 17. februara i predviđeno je da razgovori sa vlastima u Srbiji traju do 26. februara.

    Ruff je uoči dolaska u Beograd rekao da je dogovor predstavnika MMF-a i vlasti u Srbiji da ocena nove kontrole stend baj aranžmana bude data nakon formiranja nove vlade.

    Posle jučerašnjeg sastanka Ruffa sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem saopšteno je da je potvrđeno da je Srbija ostvarila dobre fiskalne rezultate, ali da postoji problem u racionalizaciji državne uprave.

    Srbija je sa MMF-om u februaru 2015. godine sklopila trogodišnji stend-baj aranžman iz predostrožnosti vredan 1,2 milijarde evra. Do sada su obavljene tri revizije aranžmana koje bile su uspešne jer je MMF ocenio da program sa Srbijom daje dobre rezultate, ali da i dalje ostaju rizici za očuvanje makroekonomske stabilnosti i obezbeđivanje privrednog rasta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE