Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    PROBLEM I ZA SRBIJU? Arabtec u gubitku 600 miliona dolara

    Građevinska kompanija Arabtec Holding, koja je planirala i velike građevinske projekte u Srbiji, beleži gubitak od 600 miliona dolara usled usporavanja gradnje zbog pada cene nafte.

    Preliminarni rezultati pokazuju da je u 2015. godini kompanija zabeležila gubitak od 626,7 miliona dolara. U poređenju sa 2014. godinom, prodaja nekretnina je opala 12 odsto, prenela je agencija AP.

    Iz Arabteca, kompanije koja je učestvovala u izgradnji tornja Burdž Kalifa i drugih građevina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštili su da je gubitak u poslovanju rezultat "kontinuirano lošeg okruženja, izazovnih ekonomskih okolnosti i nekoliko loše obavljenih projekata".

    Građevinska kompanija iz Dubaija počela je sa racionalizacijom troškova 2014. godine, nakon promene rukovodstva firme i planira dalje smanjenje ove godine.

    Rukovodstvo Arabteca je u 2014. godini najavilo otvaranje regionalne kancelarije u Beogradu, odakle bi proširilo poslovanje i na ostale zemlje Balkana.
    Vodeća građevinska firma iz UAE, poznata po kulama, neboderima i hotelima, tada je najavila da će biti angažovana na projektima u SAD, Maroku i Srbiji, vrednim 20 mlijardi dolara.

    Vlast u Srbiji je tu firmu pominjala kao potencijalnog graditelja velikog broja jeftinih stanova, a trebalo je da učestvuje i u izgradnji megaprojekta "Beograd na vodi".

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE