Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Buffett povećava udeo u naftnom sektoru

    Tržište nafte u krizi? Nemojte da brinete, sve će se to uskoro rešiti. Ako imate poverenja u ono što radi jedan od najvećih investitora.

    Berkshire Hathaway, u vlasništvu Warrena Buffetta,  povećava investicije u naftne kompanije Kinder Morgan i Phillips 66, prenosi Seebiz.

    Što se Kinder Morgana tiče, Buffett je kupio 26,53 miliona njegovih deonica koje vrede gotovo 396 miliona dolara. Inače, njegove su deonice u posljednjih deset meseci potonule za skoro dve trećine jer pad cena nafte smanjuje profitabilnost. Taj pad je naveo kompaniju sa sedištem u Hjustonu da smanji kapitalnu potrošnju, i u decembru je smanjila dividendu po prvi put u istoriji. KMI ima mnoge osobine koje Buffett traži u svojim investicijama, uključujući stabilnost, i prihodovanje po osnovu provizija za usluge koje generišu značajne količine novčanog toka. Kinder Morgan je inače energetska kompanija sa najvećom mrežom naftovoda i gasovoda u SAD-u.

    Berkshire je takođe povećao udeo u rafineriji nafte Phillips 66. Ukupno je investirano 1,08 milijardi dolara ove godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE