Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od srede serija o suđenju koje je izazvalo pomamu u američkim medijima

    FOX kanal će početi s premijernim prikazivanjem serije „Narod protiv O.J. Simpsona: američka krimi priča“ u Srbiji u sredu, 24. februara u 22:00.

    Photographs © 2016 Fox and its related entities. All rights reserved. 

    Prva sezona nove serije, koju je producirao čuveni Ryan Murphy, predstaviće sjajnu glumačku ekipu sačinjenu od holivudskih zvezda. Oni će pokušati da dočaraju glavne aktere čuvenog suđenja za ubistvo nekadašnjem superstaru američkog fudbala O.J. Simpsonu. Glavne uloge tumače Cuba Gooding Junior (kao O.J. Simpson),  John Travolta (kao branilac Robert Shapiro), David Schwimmer (kao advokat Robert Kardashian), Sara Paulson, Courtney B. Vance i Bruce Greenwood. Slično konceptu serije Američka horor priča, svaka nova sezona Američke krimi priče biće drugačija – baviće se potpuno novim slučajem i imaće novu glumačku postavu.

    Serija je bazirana na knjizi Jeffrey Toobina „Trka njegovog života: narod protiv O.J. Simpsona“ i pruža pogled na suđenje iz ugla advokata. Bavi se haotičnim, zakulisnim radnjama i manevrima obe strane i objašnjava kako je preterana samouverenost tužilaštva, pronicljivost odbrane i neslavna istorija postupanja policije Los Anđelesa s afro-američkom zajednicom, dala poroti tačno ono što joj je trebalo: osnovanu sumnju.

    O.J. Simpson je bio otelotvorenje američkog sna. Kao najveća sportska zvezda svoje generacije, Simpson je bio jedan od prvih atleta koji je napravio iskorak sa sportskog terena ka filmskim i TV ekranima. Komercijalni govori s najvećim sportskim brendovima i velika popularnost među afro-američkom zajednicom omogućili su mu da bude prisutan u milionima domova i na svakom koraku je sticao nove obožavaoce.

    Činilo se da je nezaustavljiv i svaki aspekt njegovog života delovao je savršeno – sve dok se život koji je izgradio nije okrenuo naglavačke pošto je optužen za ubistvo svoje bivše supruge Nicole Brown Simpson i Ronalda Goldmana. Ništa nije moglo da pripremi njegove obožavaoce i američku javnost na to da će na njegovo nasleđe zauvek biti bačena senka. Njegovo suđenje će podeliti naciju i izazvati potpunu, do tada neviđenu, medijsku pomamu.

    Producent nagrađen Zlatnim globusom i reditelj dobitnik Emi nagrade Ryan Murphy (autor serije Američka horor priča) režirao je prvu epizodu serije NAROD PROTIV O.J. SIMPSONA: AMERIČKA KRIMI PRIČA i radi kao izvršni producent uz Ninu Jackobson, Breda Simpsona i Brada Falchuka.

    Scenario za seriju napisali su scenaristi ovenčani Zlatnim globusom Scott Alexander i Larry Karaszewski (Velike oči, Narod protiv Larry Flinta) dok su za produkciju bio zaduženi Fox 21 Television Studios i FX Productions.

    Foto: Photographs © 2016 Fox and its related entities. All rights reserved.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE