Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trećina poslodavaca ne isplaćuje topli obrok?

    Oko 30 odsto poslodavaca u Srbiji ne isplaćuje zaposlenima topli obrok, iako im je to zakonska obaveza, tvrdi potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Duško Vujović.

    On je, na predstavljanju "Sistema bonova kao sredstva plaćanja za ishranu radnika u restoranima i trgovinama", kazao da bi broj poslodavaca koji svojim zaposlenima ne isplaćuju topli obrok bio sigurno manji ukoliko bi u Srbiji počeli da se primenjuju bonovi, odnosno vaučeri za ishranu.

    Prema rečima Vujovića, sistem bonova u restoranima i u trgovinama se već dugo godina uspešno primenjuje u 19 zemalja Evropske unije i u još 21 zemlji. "Sindikat je u stalnoj aktivnosti da se pravo radnika na topli obrok, koje je samo na papiru, i ostvari", naglasio je on.

    On je najavio da će SSSS i Up grupa ,koja nudi rešenja i prizvode prilagođene sindikalnim organizacijama u saradnji sa Međunarodnim institutom za socijalnu saradnju, od 24. do 26. februara organizovati konferenciju na temu "Sistem bonova kao sredstvo u službi ekonomskog razvoja i socijalnog napretka u Srbiji".

    Generalni direktor za Evroazijski region Up grupe Žilijen Onglad kazao je da je sistem bonova povoljan za preduzeća, jer im omogućava da zaposlenima isplate topli obrok, a da na to ne plaćaju porez.

    Sa stanovišta države, kako je naglašeno na skupu, bonovi, odnosno vaučeri su sredstvo koje obezbeđuje da se u sektoru trgovine i ugostiteljstva zadržavaju radna mesta, a garantuju i povećanje domaće i lokalne potrošnje u trgovini.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE