Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NOVA `PROZIVKA`: Pajtić o Srbiji, Vojvodini i svinjama

    Časopis Financial Times proglasio je Vojvodinu sedmom od 148 regija po strategiji u privlačenju stranih investicija u Evropi, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

    Kako je rekao, na taj način se još jednom pokazalo da je Vojvodina bila i ostala lider u Srbiji. "A Srbija je prema Bloombergu sedma najbednija ekonomija na svetu. Ogromna je razlika između onoga što se čini na pokrajinskom i na republičkom nivou", rekao je Pajtić.

    Prema njegovim rečima, zahvaljujući merama Pokrajinske vlade u Vojvodinu je ušlo sedam i po milijardi evra direktnih stranih investicija, a zaposleno je 70.000 ljudi.

    "Aleksandar Vučić nije doveo strane investitore, ali je prisvajao naše", rekao je Pajtić i dodao da to nije moglo da prevari svetsku javnost, o čemu svedoči visoko uvažavanje Vojvodine od najznačajnijeg finansijskog časopisa u svetu.

    Pajtić kaže da je važno što nemačka kompanija Tonnies želi da investira u Srbiju, ali je problem u tome što je Vlada Srbije loše ispregovarala tu investiciju, „zbog čega će hiljade i hiljade poljoprivrednika ostati bez egzistencije“. Pajtić napominje da za to nije kriv Tenis, već Vučićeva vlada.

    On je kritikovao Vučićevu izjavu da će Tonnies u narednih deset godina podići proizvodnju svinja na četiri miliona i podsetio da je sama Srbija proizvodila toliko svinja 2011. godine.

    Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin rekao je da je potpuno jasno da je Vojvodina najuređeniji deo Srbije, jer inače strani investitori ne bi ulagali u tu pokrajinu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE