Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Posao za 2.500 medicinskih radnika

    Tokom ove godine trebalo bi da bude zaposleno više od 1.000 lekara i još 1.500 drugih zdravstvenih radnika, najavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

    "Nije tačno da nema zapošljavanja, samo što je ono kontrolisano", rekao je Lončar prilikom posete Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

    Ministar Lončar kaže da je istina da mnogo lekara ide za boljim uslovima rada i većim platama u inostranstvo, ističući da će se Srbija potruditi da za lekare obezbedi bolje uslove, da ih zaštiti i omogući im specijalizaciju i zaposlenje.

    Lončar je rekao da je od ukupno 152 zdravstvene ustanove za koje je predviđena obnova, njih 16 završeno, a pri kraju su još 23 objekta. Precizirao je da su završeni radovi u domovima zdravlja u Malom Zvorniku, Krupnju, Loznici, Topoli, Smederevskoj Palanci, Kragujevcu, Ražnju i Brusu.

    Takođe, rekonstruisani su domovi zdravlja na Ubu, u Aleksandrovcu, Lazarevcu, Sopotu, Ralji, Obrenovcu, Bariču, ambulanta "Koste Stojanovića" na Starom gradu, i u Novom Mirijevu. 

    Naveo je da su radovi u ostalim ustanovama u toku i da nije tačno da pojedine firme nisu dobile novac za obavljeni posao, pa da zbog toga radovi stoje.

    Prema njegovim rečima, neke firme su kasnile sa bankarskim garancijama, pa zbog toga nisu mogla da im budu uplaćena sredstva. "Novac te firme čeka", rekao je Lončar.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE