Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nikola Tesla: Moja metoda je drugačija

    Srpski fizičar, pronalazač, inženjer mašinstva i elektrotehnike jedan je on najvećih genija čovečanstva. Addicted2success objavio je njegove jedinstvene citate koji će vam približiti ličnost velikog stvaraoca.

    -Progresivni razvoj čoveka je potpuno zavistan od pronalazaka. To je najvažniji proizvod njegovog stvaralačkog mozga.

    -Ideje su kao penjanje na vrtoglave visine: U početku vam izazivaju nelagodnost i nestrpljivi ste da se spustite, nepoverljivi prema svojim mogućnostima, ali ubrzo udaljenost od meteža života i inspirativan uticaj visine smire vašu krv, vaš korak postaje sigurniji i počinjete da tragate – za vrtoglavijim visinama.

    -Postoji nešto u meni što može biti iluzija, što je čest slučaj kod mladih oduševljenih ljudi, ali ako bi bilo sreće da ostvarim neki od mojih ideala, to će biti za dobrobit celog čovečanstva.

    -Ali instinkt je nešto što prevazilazi znanje. Mi nesumnjivo imamo neka finija vlakna koja nam omogućavaju da sagledamo istinu kada je logički zaključak, ili bilo koje drugo hotimično naprezanje mozga, uzaludan.

    -Veliki trenuci rađaju velike šanse.

    -Ono što sada želimo je bliži kontakt i bolje razumevanje među individuama i zajednica širom Zemlje, i eliminacija egoizma i ponosa koji su uvek skloni da potope svet u iskonskom varvarstvu i sukobima… Mir se može naći samo kao univerzalna posledica univerzalnog prosvetljenja.

    -Žudimo za užbuđenjima i ubrzo postajemo ravnodušni prema njima.

    -Budi sam, to je tajna pronalazaka, budi sam, tada se rađaju ideje.

    -Mir može doći samo kao prirodna posledica univerzalnog prosvetljenja i spajanja rasa, i još ujek smo daleko od ove blažene realizacije.

    -Svako živo biće je motor usperen radom univerzuma. Iako naizgled utiće na neposredno okruženje, sfera spoljnog uticaja proteže se do beskonačne udaljenosti.

    -Ljubav se ne stvara već se daje.

    -Širenje civilizacije može se uporediti sa vatrom. Prvo sa slaba iskra, zatim sa treperenje plamena, onda moćni sjaj, sve veće brzine i snage.

    -Moja metoda je drugačija. Ja ne žurim u konkretni rad. Kada dobijem ideju ja počinjem odmah da je gradim u svojoj imaginaciji. Ja promenim konstrukciju, napravim poboljšanja i preradim uređaj u potpunosti u mojoj glavi.

    -Svako treba da razmotri svoje telo kao neprocenljiv poklon od onoga koga voli više od svega, čudesno umetničko delo, neopisive lepote i misterije izvan ljudskog shvatanja, tako delikatna da reč, udah, pogled, čak i  misao mogu ga povrediti.

    -Većina ljudi toliko apsorbuje razmišljanja o spoljnom svetu da su potpuno nesvesti šta prolazi kroz njih.

    -Ironijom sudbine moj prvi posao je bio posao crtača. Mrzeo sam crtanje i to je za mene bila najgora neprijatnost. Na sreću, nije prošlo mnogo dokle sam obezbedio sebi poziciju koju sam želeo, kao glavni električar u telefonskoj kompaniji.

    -Kada bi vaša mržnja mogla da se pretvori u električnu energiju, osvetleli biste ceo svet.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE