Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Održana osnivačka skupština Društva ekonomista Kragujevca

    Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu održana je osnivačka skupština Društva ekonomista Kragujevca. Za predsednika je izabran prof. Petar Veselinović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu, kao i predsednik Skupštine Društva ekonomista – prof. dr Veroljub Dugalić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

    Na sednici je izabrano i predsedništvo Društva od 30 članova, a koje čine eminentni ekonomski stručnjaci iz redova profesora Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, značajan deo predstavnika korporativnog sektora, najveći deo predstavnika banaka i osiguravajućih kompanija i deo profesora srednjih ekonomskih i trgovačkih škola vezanih za ekonomsku i trgovačku struku.

    Na sednici je izabran je i tročlani Nadzorni odbor koga čine: prof. dr Slobodan Malinić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu u penziji, a zvanično predsednik izdavačkog odbora i član saveza računovođa i revizora Republike Srbije, prof .dr Milan Kocić, vanredni profesor Ekonomskog fakutleta u Kragujevcu i Slavica Jelenković, profesor srednje ekonomske škole u Kragujevcu.

    „Društvo ekonomista Kragujevca radiće na povezivanju ekonomske teorije i prakse kroz obezbeđivanje prakse studentima završnih godina ekonomije i menadžmenta u Kragujevcu u kompanijama, bankama i osiguravajućim kućama. Na taj način će studenti dobiti neophodna prakitčna znanja, a poslodavci videti kvalitet i nivo teorijskog kvantuma znanja, kadrova na koje mogu da računaju u narednom periodu. To će značajno približiti teoriju i praksu ekonomske struke i otvoriti vrata za zapošljavanje brojnih mladih kadrova u kompanijama na teritoriji našeg grada. Jedan od ciljeva Društva je i saradnja sa regionalnom Privrednom komorom na različitim projektima od nacionalnog i međunarodnog značaja, organizacija naučnih konferencija, okruglih stolova i brojnih dijaloga koji bi se vodili između teoretičara privrednika i nosilaca ekonomske politike na području grada Kragujevca, ali i na makro ekonomskom nivou”, kaže prof. Petar Veselinović, predsednik Društva ekonomista Kragujevca.

    Društvo ekonomista Kragujevca u narednom periodu planira i publikovanje zaključaka i monografija sa svih konferencija i okruglih stolova. Takođe, Društvo, kao sastavni deo Saveza ekonomista Srbije planira i na međudržavnom nivou saradnju sa sličnim udruženjima iz regiona zapadnog Balkana, kako bi spojio profesorsku i studentsku populaciju sa jedne, ali i brojne pokidane privredne kontakte sa druge strane, u domenu delovanja i rada samog Društva.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE