Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najprodavaniji najskuplji stanovi u kuli B

    Počela je prodaja stanova i u kuli B, prvog objekata u okviru izgradnje projekta "Beograd na vodi",a prema rečima prodavaca, intresovanje kupaca je bilo zadovoljavajuće i prodat je veliki broj nekretnina.

    Prioritet prilikom kupovine budućeg krova nad glavom imali su VIP kupci, koji su mogli da biraju sprat i kvadraturu, pišu Novosti.

    Kao i prošlog puta, nijedan od ponuđenih 146 stanova nije imao jedinstvenu cenu. Različita vrednost merila se mnogim parametrima. Oni stanovi koji gledaju na Savu prema Adi Ciganliji ili ušću, značajnije su skuplji u odnosu na one koji gledaju na staro gradsko jezgro.

    Vrednost nekretnine određuje i to da li je na drugom ili desetom spratu. Za sličan stan, ta razlika je čak 20.000 evra. Kao i prilikom prošle prodaje, predstavnici firme "Beograd na vodi" nisu dozvolili novinarskim ekipama da izveštavaju, pa su novinari i ovoga puta bili potencijalni kupci.

    Dinamika plaćanja slična onoj od pre pet meseci, kada su se prodavali stanovi u kuli A. Jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi otplaćivaće se do maksimalnih sedam rata. Poslednja rata je kada se dobiju ključevi u ruke.

    Stanari kula mogu da koriste zatvoreni bazen, teretanu, fitnes i joga studio, kao i dva zatvorena parka, objašnjavaju agenti. Pored redovnih računa, žitelji luksuznih kula moraće da plaćaju održavanje zgrade, a o njihovoj bezbednosti brinuće profesionalno obezbeđenje.

    Cena najjeftinijeg stana, od 55 do 60 kvadratnih metara, sa obaveznim garažnim mestom, iznosi oko 200.000 evra. Dvosobni stanovi s pogledom na reku koštaju oko 300.000 evra. Oni luksuzniji, četvorosobni, na vrhu solitera, staju od pola miliona evra pa naviše.

    Izgradnja dve stambene kule počela je 27. septembra 2015, a stanovi biće useljivi 2018. godine.

    Jedna kuća prkosi

    Za razliku od drugih starih objekata jedino kuća automehaničara Ivana Timotijevića zbog projekta na vodi nije sravnjena sa zemljom. Samo zato što se oko toga u čijem je ovo vlasništvu sudi sa državom.

    "Oni su meni nudili super dobar stan oko 100 kvadrata, ja nisam imao nikakve primedbe. Međutim, kad sam tražio da mi daju predugovor, u predugovoru su oni napisali, pošto vodim sudski spor, ako ga izgubim za mesec dana da se nađem na ulici sa kompletnom porodicom", kaže Timotijević. Zato ne mrda. Bolju ponudu ili rešenje suda tvrdi čeka na ovoj adresi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE