Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    REVOLUCIONARNA METODA SRPSKIH STRUČNJAKA: Podmlađivanjem jajnika do potomstva

    Reč podmlađivanje obično nas asocira na ulepšavanje – kože, lica, kose. Sada je, međutim, moguće podmladiti i jajnike. A cilj ovog podstupka mnogo je humaniji od želje za lepim izgledom, jer utiče na popravljanje funkcije pravljenja jajnih ćelija i omogućavanje trudnoće.

    Podmlađivanje jajnika preporučuje se ženama kod kojih dolazi do prevremenog starenja jajnika, koje imaju slab odgovor na stimulaciju tokom procesa vantelesne oplodnje ili nemogućnost dobijanja ili oplodnje jajnih ćelija tokom spontanih ciklusa.

    Tim Specijalne bolnice za ginekologiju „Jevremova“, članice MediGroup, predvođen prof. dr. sci. Aleksandrom Ljubićem prvi u svetu je razvio ovaj metod, zahvaljujući kome je procenat vantelesnih oplodnji i broj relizovanih trudnoća značajno povećan.

    Sama intervencija se obavlja tokom jednog dana, u lokalnoj ili opštoj anesteziji i traje nekoliko sati. Ceo postupak odvija se u nekoliko faza, pri čemu se prvi efekti mogu očekivati kroz nekoliko meseci, a puni za oko pola godine:

    1. Pripremni postupak podrazumeva kompletnu obradu naslednih, hormonskih i imunoloških faktora.

    2. Nakon toga sledi vađenje adekvatne količine krvi i laboratorijska analiza u kojoj se primenjivanjem složene tehnologije, specijalnim separatorima i sistemima iz uzete krvi pacijentkinje izdvajaju odgovarajuće ćelije koje se pripremaju i aktiviraju za dalji deo postupka.

    3. Nakon obrade, aktivna supstanca dobijena iz krvi pacijentkinje “vraća” se u tkivo jajnika, van krvnih sudova. Ova intervencija se radi u periodu 2 do 4 dana menstrualnog krvarenja, pod kontrolom kolor dopler ultrazvuka, a može se raditi u opštoj ili lokalnoj anesteziji. Učestalost komplikacije je manja od jednog procenta.

    Za žene u četrdesetim, podmlađivanje jajnika je najbezbedniji put ka majčinstvu u okolnostima diosfukncije jajnika. Svakako da je zdrav način života i izbegavanje štetnih faktora u osnovi dugovečnosti i prevencije starenja reproduktivnih organa. Ipak, nauka za sada ne može da zaustavi vreme, ali nam omogućava da u tom vremenu ostvarimo ono što je ranije bilo nezamislivo.

    Saznajte više na OVOM LINKU.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE