Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Platforma za zapošljavanje u regionu

    Međunarodna organizacija rada i Veće za regionalnu saradnju će zajednički izraditi Platformu za zapošljavanje i socijalna pitanja Zapadnog Balkana u okviru novog projekta koji finansira Evropska komisija.

    Projekat "Platforma za ekonomska i društvena pitanja" koji je potpisan u Briselu, vredan je tri miliona evra i zajednički će biti realizovan u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji, saopšteno je iz Veća za regionalnu saradnju.

    "Veće očekuje da će udruživanjem snaga sa Generalnom direkcijom za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju, ILO i vladama Zapadnog Balkana doprineti jačanju kapaciteta javnih uprava radi boljih rezultata i praćenja socijalne, te politike zapošljavanja i upravljanja ljudskim kapacitetima," rekao je generalni sekretar RCC Goran Svilanović na potpisivanju sporazuma u Briselu.

    Regionalni direktor ILO za Evropu i Centralnu Aziju Hajnc Koler je dodao da "će se novom incijativom za ekonomska i socijalna pitanja postojećoj saradnji sa Evropskom unijom dodati i regionalna dimenzija".

    Projekat ESAP će trajati 36 meseci a projektni tim će se nalaziti u Sarajevu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE