Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MLADI DIREKTOR: Nema diplomu, ali ima partijsku knjižicu?

    Iako ne ispunjava nijedan uslov za funkciju, na čelo javnog preduzeća u Beloj Crkvi postavljen mladi student, inače predsednik lokalnog odbora Srpske napredne stranke, javlja N1.

    Jedna od prvih odluka Skupštine opštine Bela Crkva nakon prekomponovanja vlasti u januaru bilo je imenovanje Darka Stanojeva (25) na mesto vršioca dužnosti direktora lokalnog javnog preduzeća "Komunalac".

    Ipak, kako N1 saznaje, Stanojev još studira, a ne ispunjava ni uslove konkursa koji se tiču iskustva na rukovodećoj poziciji. Ispite na Ekonomskom fakultetu u Beogradu polaže iz – direktorske fotelje, a registar ispita pokazuje da je izašao već na tri od kako je imenovan.

    I sve to uprkos činjenici da za tu poziciju uslovi nalažu da osoba mora imati završen fakultet i barem pet godina radnog iskustva, od čega tri na rukovodećem mestu.

    Kako je došlo do imenovanja čoveka koji ne ispunjava uslove konkursa, ne zna ni predsednik opštine Darko Bogosavljević. "Ne bih da komentarišem to, jer ja nisam ulazio u pravne stvari njegovog izbora", kaže Bogosavljević, koji tvrdi da direktore preduzeća ne bira on već Skupština opštine.

    Stanojev je ujedno i predsednik lokalnog odbora Srpske napredne stranke. Kompletnu vest možete pročitati OVDE.

    Foto: FB

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE