Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mala tajna velikog životnog balansa

    Era urbanizma zatvorila nas je u kancelarije i prikovala za kompjutere. Koliko god se trudili da nađemo balans između malo slobodnog vremena i posla, često ne uspevamo. Evo u čemu je tajna.

    Izvor energije koja će nas bodriti celoga dana nalazi se upravo u slobodnom vremenu, pitanje je samo na koji način ćemo ga provesti. Što više ulažemo u sebe i hranimo svoju dušu, bolje uspevamo da opstanemo u svakodnevnim problemima. Savetujemo da posle posla obogatite sebe na neki od ovih načina:

    Razgovor

    Dobar razgovor sa pravim osobama leči sve. Takođe, on može biti pravo osveženje za vašu dušu i svakodnevicu. Neka razgovori nakon radnog vremena ne budu u vezi sa istim već nađite nove, inspirativne teme za sebe i svoje prijatelje. Razgovor je izvor smeha i novih informacija stoga u mnogome može obogatiti vaš život. Pričajte sa prijateljima, dragim osobama, komšijama, sa novim ljudima u baru, ljudima na nekom predavanju… Slušajte i razmenjujte dragocena iskustva.

    Vazduh

    U što većim količinama. Šetnja je odličan način da izbacite negativnu energiju iz sebe. Dok udišete vazduh vi čistite svoje misli, a ujedno doprinosite zdravlju svog organizma. Ubrzaćete cirkulaciju i dotok krvi u mozak koji će sutradan brže raditi, imati nove ideje i boljifokus. Hodajte, trčite, trenirajte ili vozite bicikl, samo budite blizu vazduha i prirode.

    Umetnost

    Beograd je grad kulture. Među mnogobrojnim muzejima i galerijama sigurno ćete naći nešto što će nahraniti vašu dušu. Umetnost podrazumeva i muziku koja je jedan od najvećih prenosilaca energije, a na vama je da birate između koncerata i svirki. Naravno, ne zaboravite najvažniju stvar – da čitate. Ne možete više izgraditi sebe nego čitanjem štiva i tema koje su sa vama u vezi.

    Hedonizam

    Radite baš ono što volite. Jedite ono što volite. Ili radite sve to odjednom. Prepustite se penušavoj kupki dok slušate dobru muziku, uz vino i čokoladu. Ili nešto što vam baš prija u tom trenutku, kao što je gledanje zanimljivog filma u pidžami sa prijateljima. Posetite neki novi restoran i probajte specijalitete kuće.

    Interakcija

    Ova stavka objedinjava sve prethodne ali činjenica jeste da ćete najviše energije dobiti cirkulišući među ljudima. Saznaje koja su nova mesta okupljanja, šta se dešava u gradu i posetite kreativne radionice koje će vas učiniti duhovno bogatijim. Upišite nove kurseve ili ovladajte novim veštinama. Bioskopi, pozorišta i javna predavanja su samo neki od načina da osetite pozitivne vibracije koje će se sutradan boriti sa dosadnom svakodnevicom.

    Naša preporuka kako da provedete inspirativno slobodno vreme ispunjeno kvalitetnim sadržajem ove nedelje su nova predavanja londonske škole The school of life u samom srcu Beograda u Knez Mihailovoj 1, a tema koja će se obrađivati na prvom predavanju 3. marta je upravo KAKO POSTIĆI RAVNOTEŽU IZMEĐU POSLA I ŽIVOTA. Stoga se prijavite što pre [email protected] i uživajte u razgovoru uz vino.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE