Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemojte da ponavljate njihove greške: Za čim najviše žale stariji ljudi

    U više paralelnih istraživanja sa različitih Univerziteta ispitanici su otkrili za čim najviše žale. Zanimljivo je da najviše žalimo za onim što NISMO uradili – bilo da se tiče porodice, ljubavi, poslovne karijere… Šta nam to govori? Da često u životu nismo imali hrabrosti da uradimo sve što smo u dubini duše hteli. Da li i vi mislite da ćete za nečim žaliti kada ostarite?

    Istraživanje, koje je izvela asocijacija „Nationwide Building Society Savings“, pokazalo je da 33% ispitanika žali što nije više putovalo, a oko 31% što nije više uštedelo. Oko 17% ispitanika kaje se što je izgubilo kontakt sa prijateljem ili članom porodice. Svaki sedmi rekao je da ima romantičnih žaljenja za „nekim ko je otišao“.

    U Njujorku je paralelno urađeno jedno istraživanje, a ispitanici su bili slučajni prolaznici – turisti ili stanovnici Njujorka. Na velikoj crnoj tabli trebalo je da napišu neke od svojih najvećih tajni koje se tiču kajanja i žaljena za nečim. U videu se može primetiti da se većina odgovora ne fokusira na što nisu uradili već na ono što nisu. Najviše žalimo zapropuštenim šansama“.

    Neke od tajnih žaljenja su što nisam dobio-la decu pre nego što je moj tata umro o “što nisam bio bolji muž”. Prema Univerzitetu Illionis, neka od najvećih žaljenja tiču se, redom, ljubavi, porodice, obrazovanja, karijere, finansija i roditeljstva.
    Žene žale za propuštenim šansama u ljubavi više nego u poslu, u poređenju sa muškarcima. Dok obrazovaniji više pate zbog odluka u karijeri nego oni koji su manje obrazovani.

    Ono što je u vrhu žaljenja jeste “previše brige”, a prema Univerzitetu Cornell najveće greške ticale su zavisnosti, afera i loših poslovnih odluka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE