Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FAP Priboj: Štrajk glađu dok ne dođe Vučić

    Jutro posle pregovora sa ministrom Željkom Sertićem o sudbini FAP-a i njegovih radnika, zaposleni u ovom preduzeću najavljuju štrajk glađu koji će otpočeti danas u podne.

    „U 11 sati je zbor, sat kasnije ćemo se povući u upravnu zgradu i radikalizovati protest. Oko 30 kolega se dobrovoljno prijavilo za štrajk glađu i u tome istraju dok premijer Vučić ne dođe u Priboj. Sertić nas je upozorio da ćemo štrajkom glađu naškoditi sami sebi, ali nemamo izbora,“ kaže za Blic Miroslav Mršević, predsednik štrajkačkog odbora.

    Štrajk glađu bio je najavljen i za juče, ali je odložen na molbu predsednika opštine Lazara Rvovića koji je za sinoć uspeo da izdejstvuje sastanak sa ministrom privrede.

    Kako Mršević objašnjava, razgovori sa Sertićem doneli su određeni napredak, a to je obećanje da FAP neće otići u stečaj posle 31. maja.

    „Mnogo bitnija pitanja nisu dogovorena. Najveći kamen spoticanja je remontni zavod koji država planira da otvori u pogonima FAP-a, a u kome će biti posla za samo 100 ljudi. Mi tražimo posao za svih 650 radnika,“ navodi Mršević i dodaje da su nerešena pitanja i isplata osam zaostalih plata, povezivanje 5,5 godina radnog staža i visina otpremnine za one koje ne bude mesta u remontnom zavodu.

    „Naš zahtev je da ako država ne može da obezbedi posao za sav kadar onda neka nas sve proglasi tehnološkim viškom i ispoštuje zakon o radu, a on nalaže isplatu svih plata, povezivanje radnog staža i otpremnine,“ kaže Mršević za Blic.

    Foto: priboj033

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE