Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sve spremno za 23. Kopaonik biznis forum

    „Više od 20 godina Kopaonik biznis forum okuplja veliki broj učesnika, a ponosni smo što je ove godine oboren rekord i što ćemo na jednom mestu tokom tri dana imati preko 800 učesnika. Biće to prilika da ekonomski stručnjaci i privrednici vrednuju efekte reformi, razmene mišljenja kako bismo došli do izvodljivih i efikasnih politika. Radićemo aktivnije na uvezivanju sa regionom i podizanju konkurentnosti Balkana u želji da zajedno kao tržište budemo atraktivniji investitorima, a samim tim i napravimo bolje uslove za život#, rekao je Aleksandar Vlahović, predsednika Saveza ekonomista Srbije.

    Tokom tri dana Foruma biće organizovano 20 panela, tri plenarne sesije i pet specijalnih prezentacija, a učesnici na „srpskom Davosu“ i najvažnijem događaju ove vrste u godini pokušaće da izgrade platformu za argumentovanu, konstruktivnu raspravu kroz sagledavanje i analizu ključnih reformskih izazova iz različitih uglova.

    „Kao i uvek, Kopaonik biznis forum će i ove godine biti mesto razgovora relevantnih ljudi iz sveta politike, privrede i ekonomske nauke, kako bi se promenila Srbija na putu dostizanja vrednosti i performanski Evropske unije“, istakao je na konferenciji za novinare Dragan Đuričin, selektor Foruma.

    Posebni gosti 23. Kopaonik biznis foruma biće: predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministar finansija Dušan Vujović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka  državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, ministar privrede Željko Sertić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, ministar energetike Aleksandar Antić. Među učesnicima biće i Branimir Gvozdenović, ministar turizma i održivog razvoja Vlade Crne Gore, predsednici Privrednih komora Srbije, Hrvatske, Makedonije, BiH, Crne Gore, kao i Ljubo Jurčić, predsednik HDE, Dragan Mikerević, predsednik Udruženja računovođa i revizora, Goran Svilanović, generalni sekretar za regionalnu saradnju.

    Učešće su potvrdili i ambasadori SAD-a, Nemačke, Austrije, Italije, najznačajniji privrednici iz sektora bankarstva, osiguravajućih kuća, informaciono komunikacionih tehnologija, trgovine, turizma, energetike, poljoprivrede i farmacije, predstavnici javnih preduzeća, NALED-a, lokalnih samouprava. Takođe, na forumu će učestvovati i najznačajnji ekonomski teoretičari, predstavnici međunarodnih finansijskih organizacija – EBRD, EIB, IFC, WB, IMF, predsednik Fiskalnog saveta, gradonačelnici Beograda i Sremske Mitrovice.

    Gost i učesnik biće i predsednik SANU Vladimir Kostić, a specijalni gost biće Džordž Sajmon, predsednik divizije za Centralnu i Istočnu Evrope u kompaniji MasterCard.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE