Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zoran Đorđević novi ministar odbrane

    Skupština Srbije izabrala je Zorana Đorđevića za novog ministra odbrane, na predlog premijera Aleksandra Vučića.

    Za Đorđevićev izbor glasalo je 165 poslanika dok je osam glasalo protiv. Đorđević, dosadašnji državni sekretar u Ministarstvu odbrane, funkciju ministra obavljaće privremeno, odnosno do formiranja nove Vlade nakon vanrednih parlamentarnih izbora.

    Mandat novog ministra počeo je da teče nakon što je pred poslanicima položio zakletvu. Prethodni ministar Bratislav Gašić smenjen je 5. februara zbog sekstičke izjave upućene novinarki TV B92.

    Đorđević je rođen u Beogradu 11. februara 1970. godine. Master je ekonomskih nauka. Završio je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane.

    Završava doktorske studije i u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju.

    Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

    Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanje. Govori engleski i ruski jezik. Oženjen je, otac je sina i ćerke.

    Foto: MOD

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE