Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EU: 700 miliona evra za izbegličku krizu

    Evropska unija je objavila da namerava da za Grčku i druge zemlje članice izdvoji 700 miliona evra hitne humanitarne pomoći da bi se izborile sa izbegličkom krizom.

    Evropska komisija usvojila je plan za humanitarnu pomoć od 700 miliona evra za zbrinjavanje nesmanjenog priliva izbeglica i uputila pismo vladama članica Evropske unije sa zahtevom i merama za vraćanje "normalnog stanja u prostoru Šengena" tokom idućih meseci.

    "iz već postojećih fondova EU može se izdvojiti 300 miliona evra ove godine, a po 200 miliona evra 2017. i 2018. da bi se "podmirile narastajuće humanitarne potrebe u Evropi, kao posledice izbegličke krize, naročito duž balkanskog puta".

    To se navodi u dokumentu EK koji je u Briselu objavio evropski komesar za izbeglice Christos Stylianides, iznoseći Plan o pružanju pomoći u izbegličkoj krizi.

    Plan stupa na snagu odmah i smanjiće ljudsku patnju, rekao je on, ali istakao da ne treba imati iluzije da će ovim Evropa rešiti veliku humanitarnu krizu. "Da bi se postiglo održivo i dugoročno rešenje, njega moramo potražiti u zemljama odakle ova kriza dolazi – Siriji, Avganistanu, Iraku", zaključio je Stylianides.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE