Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić danas smenjuje direktora EPS-a!?

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić naložio je danas smenu direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića, saznaje nezvanično Blic.

    Kako kaže izvor "Blica", kap koja je prelila čašu je odluka Obradovića o kupovini novih automobila marke "audi", uprkos odluci vlade da se ne kupuju nova vozila.

    Da podsetimo, premijer je u emisiji na RTS spomenuo da ima mnogo ljudi u javnim preduzećima koji ne poštuju naredbu o štednji na vozilima, spomenuvši slučaj jednog direktora kojem radnici štrajkuju, a on kupuje dva nova Audija i naglasio da svako ko je počinio neko krivično delo mora i da odgovara i da on neće nikoga da štiti.

    „Mangupa ima i dobar deo će da leti sa tih mesta, biće ih i u narednom periodu i opet će da lete sa tih mesta. Nikoga neću da štitim“, istakao je premijer.

    Preduzeće EPS pod lupom je javnosti ovih dana, zbog izjave predsednika Fiskalnog saveta Pavla Petrović koji je rekao da su najveći problem EPS veliki troškovi za zaposlene odnosno veliki broj zaposlenih i visoke plate. On je rekao da postoje nagoveštaj i da su plate u EPS čak i povećane u 2015. godini, iako je trebalo da budu smanjene.

    Tim povodom EPS je saopštio da je u 2015. godini pozitivno poslovao i da je ostvarilo profit od 2,5 milijarde dinara.

    "EPS nije uzimao sredstva iz budžeta Srbije ni u 2015. godini, već je po osnovu poreza, doprinosa i taksi u budžet uplatio 65 milijardi dinara, što čini sedam odsto republičkog budžeta", piše u saopštenju tog preduzeća.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE