Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova vlast smenila direktora HRT?

    Direktor Hrvatske radio televizije Goran Radman smenjen sa funkcije zbog navodnog nezakonitog vođenja finansija medijske kuće, dok sam Radman tvrdi da se radi o političkoj odluci.

    Saborski Odbor za informisanje razrešio je generalnog direktora Hrvatske radio televizije, a v.d. direktora te medijske kuće je postavljen Siniša Kovačić, novinar HRT koji, kako su javili hrvatski mediji, ispunjava sve uslove s obzirom na to da je iz struke i nije stranački opredeljen.

    Postupak Radmanova razrešenja pokrenuo je Nadzorni odbor HRT, koji je kao razlog naveo nepoštovanje zaključaka o vođenju odvojenog računovodstva javnih i komercijalnih prihoda HRT.

    Smenjeni generalni direktor Hrvatske radio televizije izjavio je da nema sumnje da je motiv, povod i razlog njegove smene isključivo političke prirode.

    On je na konferenciji za novinare rekao da su građani Hrvatske svedoci da se sa najviših političkih pozicija govorilo da njegov ostanak na ovom mestu nije moguć i da ovaj medij mora više biti na usluzi i raspolaganju nove političke vlasti.

    "Pritom se koriste brojni neistiniti argumenti i obrazloženja, zbog čega ću u daljnjem zakonskom postupku dokazivati svoju nevinost i da čitavo vreme svog mandata svoj posao radim pošteno, odgovorno, politički nepristrasno, u skladu s ovlašćenjima i po zakonu o HRT", rekao je Radman.

    On je rekao i da je povod za obraćanje novinarima činjenica da nije imao priliku da istupa na sednici saborskog Odbora za medije.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE