Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Održan forum komunikacionih lidera – Izazov 2016

    U prisustvu više od 200 stručnjaka iz oblasti marketinga i komunikacija, iz više od 65 agencija i 58 kompanija iz celog regiona, uspešno je održan drugi regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2016, u organizaciji portala Marketing mreža. Kroz interaktivan sadržaj, učesnici su imali prilike da definišu najveće izazove sa kojima će se struka suočiti u ovoj godini.

    „Izuzetno smo zadovoljni što je drugi po redu forum IZAZOV 2016 naišao na ovakav odziv stručnjaka, što samo potvrđuje koliko nam je razvoj i unapređenje struke i stanja na tržištu svima važno. Često govorimo o izazovima koji nas očekuju u industriji komunikacija i marketinga, a na forumu smo imali prilike da zajedno diskutujemo o tendencijama i načinima da se izazovi uspešno prevaziđu", istakla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i rednica portala Marketing mreža.

    Moderator panela "Šta je u trendu, a šta ne, pitali smo mašinu, ona zna sve!" i kreativni direktor agencije Leo Burnett, Anja Radulović istakla je tokom panela da će advertajzing industriju u 2016. godini obeležiti pet ključnih trendova – branded content, mobilni marketing, realtime marketing, trend "povratka kući, porodici i vrednostima", kao i integracija tradicionalnog i digitalnog marketinga. „Agencije i klijenti moraće da se transformišu i prilagode izazovima koje donosi digitalno-tehnološka revolucija. Približavanje današnjem kupcu zahteva nove strategije i taktike, relevantnije poruke, nove alate i kanale u potpuno novom vremenskom okviru”, zaključili su panelisti.

    Tokom regionalnog panela u kome su učestvovali predstavnici šest država iz regiona (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora) zaključeno je da se suočavamo sa značajnim promenama u konzumaciji medija, što stavlja pred celu industriju u regionu zadatak da se puno brže prilagodi, odnosno da aktivno podstiče razvoj digitalnih kanala komunikacije kroz unapređivanje istraživanja, servisa, kvaliteta i raznovrsnosti sadržaja.  

    Učesnici panela na temu "Kvaka 22 – strategija ili/i ideja" složili su se da pitanje važnosti strategije zapravo više nije pitanje, da je ‘kreativa bez strategije samo improvizacija’, ali i da danas nema prostora za improvizaciju. "Međutim, ono što jeste pitanje danas je poštovanje strateškog planiranja kao usluge u advertajzingu. Šta to tačno znači? Insistiranje na konzistentnoj komunikaciji brendova, koja podrazumeva promišljeno i jednoumno utiranje puta brendu, a napuštanje taktičkog pristupa kao opšteg manira. Ovakav stav podrazumeva veće angažovanje naše advertajzing zajednice prvenstveno kroz jasno strukturisanje strategije kao usluge, odnosno proizvoda, razvoj kadrova, ali istovremeno i podršku klijenata koji i formalno (ne deklarativno), priznaju uslugu strateškog planiranja", rekla je Katarina Pribićević, moderator panela i Strategic Planning Director u agenciji McCann Beograd.

    Poseban segment foruma bio je posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica. Tokom trajanja foruma, svoje studije slučaja agencijama predstavile su kompanije: IKEA Srbija, LOREAL Adria-Balkan, Vojvođanska banka, Vip Mobile, Delta Holding, Eurobank, UNIQA osiguranje, Societe Generale banka, Infostud, Ušće Shopping Centar, Microsoft Srbija i mnoge druge.

    Ove godine na forumu IZAZOV 2016 imali smo prilike da ugostimo i predstavnike najvećih regionalnih kompanija Agrokor i Franck, kao i najvećeg globalne kompanije Google. Pored toga, bilo je predstavljeno i najnovije istraživanje stanja struke u regionu, koje su zajedno realizovali Marketing mreža i istraživačka agencija MASMI, a prvi put na jednom ovakvom događaju bio je organizovan i kreativan teambuilding na temu odnosa kompanije i agencije.

    Forum IZAZOV 2016 podržale su agencije Pioniri Communications, Ovation BBDO, Headline, M2Communications, MASMI Beograd, BeoExpo System, TAG Media, Homepage i DPC Group. Kompanija HEINEKEN Srbija ovogodišnji je prijatelj foruma. 

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE