Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovo su pobednici FEST-a

    Glavna nagrada medjunarodnog filmskog festivala FEST "Beogradski pobednik" za najbolji film u glavnom takmičarskom programu dodeljena je filmu "Dnevnik jedne tinejdžerke", dok je za najbolje ostvarenje u nacionalnoj selekciji proglašen film "Vlažnost" Nikole Ljuce.

    Rediteljka Marijel Eler (Dnevnik jedne tinejdžerke) takodje je osvojila nagradu za najbolju režiju, jer je po oceni žirija, uspela da stvori ranjivu proslavu filma na svež i neosudjujući način, dok je Nikola Ljuca proglašen za najboljeg reditelja u nacionalnoj selekciji.

    Nagrada žirija dodeljena je filmu "Odabrane" u režiji Davida Pablosa, a za najbolji scenario nagradjen je Ramin Bahrani za film "99 domova".

    Za najbolju glumicu proglašena je Bel Paula, za ulogu u filmu "Dnevnik jedne tinejdžerke", dok je nagrada za najbolju mušku ulogu dodeljena mladom glumcu Hajro Bustamanteu za film "Vulkan".

    Za odabir važne teme i promociju ansambla mladih glumaca koji su snažno i uverljivo predstavili probleme jedne generacije, nagrada žirija dodeljena je filmu Stevana Filipovića "Pored mene" koji je ujedno proglašen i za nabolji domaći film.

    Za najbolji scenario u nacionalnoj selekciji, nagradu je dobila Milena Marković za film "Otadžbina" koji je po mišljenju žirija osobenim scenarističkim izrazom i poetskom snagom prevazišao banalnu stvarnost i stvorio novi svet izrazite tragike i snažne i surove lepote.

    U nacionalnoj selekciji, za najbolje žensko glumačko ostvarenje nagrada je dodeljena Mirjani Karanović, za ulogu u filmu "Dobra žena" koji je takodje režirala, dok je za najbolju mušku ulogu nagradjen Miloš Timotijević, u filmu "Vlažnost".

    Reditelj filma PANAMA, Pavle Vučković, nagrađen je za najbolji debi, a filmovi manjinske srpske koprodukcije takodje su se takmičili u programu Srpski film, ali su nagradjeni posebnim priznanjima.

    Nagrada "Beogradski pobednik" za najbolji film u manjinskoj srpskoj koprodukciji dodeljen je ostvarenju "S one strane" Zrinka Ogreste, koji je takodje nagradjen za režiju, dok je za glumačku interpretaciju u toj selekciji nagradjena Lana Barić za ulogu u filmu "Ti mene nosiš".

    U selekciji Granice, za najbolji je proglašen film "Ludo" indijskog reditelja Kaušika Muhardžija. Specijalnu nagradu, žiri je dodelio filmu "Tužni čas", tajlandske rediteljke Anuće Bunjavatane.

    Nagrada "Nebojša Đukelić" dodeljena je filmu "S one strane" Zrinka Ogreste, film "Vlažnost" Nikole Ljuce osvojio je i Specijalnu nagradu, a novoustanovljeno priznanje lista Politika "Milutin Čolić" dodeljeno je filmu "Dobra žena" u režiji Mirjane Karanović.

    Nagradu za najbolji film u internacionalnoj selekciji žiri je dodelio filmu "Mediteran" reditelja Jonasa Carpignana.

    Nagrade FEST-a dodeljene su u tri takmičaske selekcije  –  Glavnom programu, nacionalnoj selekciji Srpski film (i manjinska koprodukcija) i Granice, a dodeljene su i nagrade žirija Nebojša Đukelić, Politikina nagrada Milutin Čolić i nagrada žirija FEDEORA.

    Foto: Beta, Vukašin Veljić

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE