Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BIZLife ovako želi da vam čestita 8. mart: Top 10 filmskih anti-heroina

    Poročne, pomalo zle, neumoljive, brze na obaraču, ali neustrašive, odlučne i samostalne one su prave heroine na filmu koje lako prelaze sa druge strane zakona. A to je ono što ih lini anti-heroinama. Nikita, Telma i Luiz, Mathilda, Lisabeth Salander… nezaboravne su i inspirativne. Umesto karanfila u celofanu i čokolade, podsećamo vas na njihove filmske priče.

    1. Telma & Louise
    Naši favoriti su Telma i Louise dve prijateljice koje ne žele da žive po pravilima, i koje se uglavnom sreću sa slabićima i kukavicama u svetu koji štiti nasilne muškarce.

    2. Nikita, La Femme Nikita
    Retki su oni koji nisu pogledali ovaj legendarni francuski film. Kako je opisuju strani mediji „mrzovoljno lepa“ Anne Parillaud tumači ulogu tinejdžerke zavisnice od droga, koja nakon osude na robiju dobija specijalan zadatak koji će uticati na ceo njen život…

    3. Beatrix Kiddo, Kill Bill
    Uma Thurman postala je ikona osvetničke borbe kada je obukla žuti kombinezon, i odigrala ulogu Beatrix Kiddo (Crna mamba) u Tarantinovom filmu „Kill Bill“. Nakon što se probudila iz četvorogodišnje kome, rešila je da se osveti svima koji su joj naneli zlo…

    4. Shoshanna Dreyfus, Inglourious Basterds
    Mlada Jevrejka Shoshanna Dreyfus želi da se osveti Landeru (ubici Jevreja), Hitleru i njegovoj vojsci, tako što će ih zaključati i spaliti u bioskopu čija je vlasnica. Snažna i odlučna, ona je oličenje anti-heroine.

    5. Bonnie Parker, Bonnie i Clyde
    Faye Dunaway i Warren Beatty glume dvoje nemilosrdnih kriminalaca – Bonnie i Clyde. Faye Dunaway u filmu iz 1967. godine oživljava lik Bonnie koja je smrtonosna lepotica sa cigarom u ustima.

    6. Mathilda, Léon
    Neobično prijateljstvo između profesionalnog ubice Leona i siročeta Mathilde, koja ima samo 12 godina, postala je kroz godine legendarna priča. Mathilda iz uplašenog deteta polako prerasta u odlučnu, ludo hrabru devojčicu.

    7. Lisbeth Salander, The Girl with the Dragon Tattoo
    Noomi Rapace, upečatljive pojave i neobične lepote, oživela je knjiški lik Lisbeth Salander, koja se sveti svom sadističkom silovatelju, ali i upada u začarani krug zločina.

    8. Hit Girl, Kick Ass
    Chloe Moretz igra ubicu male visine Hit Girl u filmu iz 2010. godine „Kick Ass“. Trenirao ju je otac, bivši policajac (tumači ga Nicholas Cage) i pridružuje se bespomoćnom Kick Ass-u kako bi smaknuli kralja droge Franka D’Amica.

    9. Hanna Heller, Hanna
    Rođena i odrasla da bude mašina za ubijanje, iako je maloletna, Saoirse Ronan igra neustrašivu 15-godišnju Hannu u filmu istoimenog naslova iz 2011. godine. Podiže je i obučava otac u ruralnoj Finskoj, Hanna ne zna ništa o svetu izvan svoje skrivene kuće, sve dok njena misija ne krene i počne napeta igra mačke i miša sa osvetoljubivom oficirkom CIA-e Marissom Wiegler.

    10. Ellen Ripley,  Alien
    Ellen Ripley je često proglašavana jednim od najvećih ženskih likova svih vremena, a oživela ju je mlada Sigourney Weaver. Ostavila je trag u svetu naučne fantastike.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE