Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fond za razvoj od 11. marta prima zahteve za kredite

    Ministarstvo privrede saopštilo je danas da će Fond za razvoj od petka, 11. marta, početi da prima zahteve za dodelu kredita, za šta je opredeljeno 7,2 milijarde dinara.

    Kako je najavljeno, biće odobravani start-ap krediti za početnike preduzetnike i preduzeća, a predviđeni rok otplate je do pet godina u okviru koga je grejs period do godinu dana.

    Fond za razvoj će raditi i na unapređenju poslovanja kroz plasiranje kredita za trajna obrtna sredstva sa rokom otplate do pet godina i periodom počeka do devet meseci, za tekuću likvidnost sa rokom otplate do 18 meseci u okviru koga je grejs period do tri meseca i kratkoročne kredite sa rokom otplate od tri do 12 meseci.

    Planirane su i investicije kroz kredite za investiciona ulaganja, a rok otplate je od sedam do 10 godina u okviru koga je grejs period do godinu.

    Krediti će se odobravati uz najnižu kamatnu stopu od 1,5 odsto uz garanciju banke, na godišnjem nivou, ili tri odsto uz ostala sredstva obezbeđenja.

    Ministarstvo je podsetilo da Godina preduzetništva predviđa paket različitih programa države, čiji je cilj da se ojačaju preduzetničke snage, pomogne preduzetnicima koji počinju posao ili su ga do određenog nivoa već razvili i pruži oslonac za dugoročni razvoj preduzetničkog duha.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE