Vučić: Milion evra za žensko preduzetništvo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vučić: Milion evra za žensko preduzetništvo

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Vlada Srbije za podršku ženskom preduzetništvu nameniti milion evra.

  On je na okruglom stolu "Žensko preduzetništvo – potencijal za razvoj" u Kovačici rekao da će Vlada učetvorostručiti podršku za žensko preduzetništvo, sa 250.000 evra na milion evra i ocenio da će to biti značajna pomoć za početak posla.

  Premijer je pozvao preduzetnice da postave najviše moguće ciljeve, a da će ih država podržati koliko može.

  Vučić je rekao i da je cilj države da se podstakne preduzetništvo.

  On je preduzetnicama sa zakašnjenjem čestitao Dan žena i poželeo im da budu još uspešnije i dominatnije na tržištu rada.

  Skup koji je organizovala Privredna komora Srbije, treba da omogući uvid u aktuelno stanje i perspektive ženskog preduzetništva.

  Saopšteno je da je Vlada Srbije je u strateškim dokumentima posebnu pažnju posvetila ženskom preduzetništvu i predvidela podsticajne mere i programe, ali da još ne postoji dovoljno razvijena svest o potencijalu i značaju ovog resursa.

  Preduzetnice se suočavaju sa izazovima, koji im otežavaju poslovanje, a u čijem prevazilaženju im je neophodna sistemska podrška nadležnih državnih organa i institucija.

  Na skupu preduzetnice su predstavile aktuelno stanje i ukazale na perspektive i potencijal ženskog preduzetništva, a među njima su vlasnica i direktorka "D Expres" iz Beograda Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktorka "Konfekcije Elipsa" iz Kraljeva Božana Pantović, direktorka "22 Pro Femina Zdravčica" iz Užica Rada Joksimović i vlasnica i direktorka "Živino produkt" iz Pančeva.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE