Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Proglašena vanredna situacija u Srbiji

    Vlada Srbije proglasila je danas vanrednu situaciju na teritoriji zemlje kao preventivnu meru kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa u zaštiti života i bezbednosti građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava.

    Kako je saopšteno posle sednice vlade, sveukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, pa će policiji u zaštiti granica, pomagati i Vojska Srbije.

    Odluka je doneta na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, a odlučeno je i da će vlada svakodnevno održavati sednice tog štaba.

    Vlada je i apelovala na sve građane da poštuju odluke Vlade Srbije i učini sve kako bi se sprečile veće posledice tokom "kritičnog kišnog perioda koji se očekuje do utorka".

    Stefanović: Najkritičnija situacija u Čačku i Lučanima

    Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras, nakon sednice vladinog štaba za vanredne situacije, da je najkritičnija situacija zbog poplava u Čačku i Lučanima.

    "Pratićemo i stanje u Novom Pazaru. Hiljadu pripadnika vojske i policije je na terenu u tim opštinama. Pratićemo pre svega slivove Morave, Timoka i Ibra i da li će biti opasnosti od izlivanja ovih reka", rekao je Stefanović za televiziju Pink.

    On je ponovio da je Vlada Srbije uvela vanrednu situaciju u celoj Srbiji u cilju prevencije.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE