Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi `kvare` najveću hotelsku transakciju

    Konzorcijum na čelu s kineskim osiguravajućom kućom Anbang ponudio je 12,8 milijardi dolara za američki lanac luksuznih hotela Starwood Hotels & Resorts, nadmašivši time već prihvaćenu ponudu Marriotta.

    Iz Starwooda su saopštili da im je konzorcijum 10. marta ponudio 76 dolara po deonici, nakon što su u novembru prihvatili Marriottovu ponudu u gotovini i deonicama od 63,74 dolara.

    "Upravni odbor Starwooda nije izmenio preporuku deoničarima u kojoj podržava Starwoodovo spajanje s Marriottom", dodaje se u saopštenju i napominje da "će pri razmatranju idućih poteza temeljno razmotriti ishod rasprave s konzorcijumom".

    Iz Marriotta su saopštili da su "potvrdili da su spremni da kupe Starwood Hotels & Resorts Worldwide radi kreiranja najveće hotelske kompanije na svetu".

    Dodaju i da ih je Starwood 11. marta obavestio o neplaniranoj ponudi grupe koju predvodi Anbang. Po njihovoj oceni, ta ponuda je "vezana uz brojne uslove i nije obavezujuća", dok Marriott raspolaže dovoljnim gotovinskim resursima i ne uslovljava transakciju. Marriottovi deoničari glasaće o kupovini Starwooda na skupštini 28. marta.

    Anbang je svojevremeno bio specijalizovan za auto osiguranje da bi prošle godine na velika vrata ušli na međunarodno tržište nekretnina kupovinom njujorškog Waldorf Astoria Hotela za gotovo dve milijarde dolara. 

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE