Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VANREDNA situacija i u Požegi

    Predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović je, na osnovu predloga Opštinskog štaba za vanredne situacije, doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji te opštine, navodi se u saopštenju objavljenom na veb-sajtu te lokalne samouprave.

    Odluka će stupiti na snagu od ponedeljka 6. jula, od 6 časova ujutru.

    U Požegi će od ponedeljka biti obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i na zelenoj pijaci, a u ugostiteljskim i sličnim objektima će biti zabranjeno organizovanje muzičkih i zabavnih manifestacija, proslava ili porodična okupljanja.

    Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se na period od 7 časova ujutru do 20 časova, a broj osoba u trgovinskim i uslužnim objektima će biti uslovljen obaveznom distancom od najmanje dva metra između mušterija.

    Za trgovce i ugostitelje je obavezno i poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, dok će u predškolskim i drugim obrazovnim ustanovama morati da se poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

    Iste mere biće na snazi u studentskim domovima, parkovima, dečjim i sportskim igralištima, izletištima i tokom vežbanja na otvorenom, u javnom prevozu, bibliotekama, muzejima, teretanama i fitnes klubovima, kao i u frizerskim i kozmetičkim salonima.

    U javnom i taksi prevozu takođe je propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

    „Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Požega da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama“, navodi se u odluci.

    Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

    Izvor: Beta

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE