Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BIZLife lista „30 ispod 30“: Dajana Mandić, specijalista za korporativno pravo, Generali Osiguranje Srbija

    Osnovne i master studije završila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Prvi posao bio joj je u Advokatskoj kancelariji Vuković i partneri, gde je naučila da „znanje mora da se ’grabi’, da sami moramo da se izborimo za svoje mesto i da će prilike za napredovanje uvek biti za one koji su vredni, ambiciozni i veruju u sebe“. Iako joj je advokatura bila privlačna, sebe je videla u jakoj kompaniji, što je našla u Generali Osiguranju Srbija a. d. o. Trenutno je zaposlena na poziciji specijaliste za korporativno pravo, dok je u zavisnim kompanijama zadužena za kontrolu usklađenosti poslovanja i sprečavanje pranja novca.  Dajana kaže da Generali nudi mnogo prostora za lični razvoj i napredovanje, okuplja kvalitetne ljude od kojih može mnogo da se nauči i tera nas da svakodnevno dajemo svoj maksimum. Deo je sportskog kolektiva kompanije i treće generacije Generali Talent menadžment programa.

    Uživa u prirodi, reci, skijanju, pozitivnim ljudima i dobroj hrani.

    Zašto ste odlučili da ostanete u Srbiji?

    Iskreno, ja nisam odlučila da ostanem, ja sam, u stvari, došla u Srbiju i ovde upisala studije i odlučila da ovde gradim svoj život. Smatram da svako od nas treba da bude promena koju želi da vidi i, jednostavno, sami treba da stvaramo Srbiju kakvu želimo da imamo. Do sada sam se više puta uverila da, ukoliko smo vredni, ambiciozni i znamo šta želimo, možemo da to i ostvarimo i uspemo u tome.

    Šta ste želeli da budete kad ste bili mali?

    Kad sam bila baš mala, govorila sam da želim da budem advokat. Nakon toga se nisam izjašnjavala i mnogi su se iznenadili kada sam se odlučila za studije prava. Dete u meni možda nije prepoznalo profesiju, ali polje zanimanja svakako jeste i, kako su studije odmicale, shvatila sam da sam, zaista, izabrala pravi fakultet.

    Omiljeni predmet u školi?

    Teško bih izdvojila neki. Bila sam učenik generacije u osnovnoj školi, a nosilac Vukove diplome u gimnaziji i ne mogu da kažem da mi je nešto išlo lako ili teško. U svakom slučaju, nikad nisam učila napamet, nego sam uvek morala da nađem neku logiku kako bih zapamtila gradivo.

    Poslovni uzor?

    Nikada nisam imala uzore. Trudim se da učim od različitih ljudi i usvajam dobre karakteristike, ali ih, na kraju, ipak prilagođavam svojoj ličnosti. Smatram da, ukoliko želimo da postignemo nešto u životu, moramo svetu pokazati najbolju verziju sebe.

    Izvor: BIZLife magazin

    Foto: BIZLife magazin

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE