Komercijalna banka prodata slovenačkoj NLB - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Komercijalna banka prodata slovenačkoj NLB

  Nova ljubljanska banka (NLB) i zvanično kupuje Komercijalnu banku, pošto je sklopljen dogovor između države Srbije i slovenačke banke, saznaje Bizlife portal.

  Država je odlučila da prihvati ponudu NLB banke koja je za kupovinu 83,23 odsto Komercijalne banke ponudila 450 miliona evra.

  To je ujedno bila i najbolja obavezujuća ponuda zainteresovanih kupaca od tri koje su u roku stigle na adresu Ministarstva finansija krajem prošle godine. Tada su i počeli zvanični pregovori oko privatizacije.

  Komercijalna banka je prošle godine ostvarila profit veći od 70 miliona evra i svi pokazatelji ukazuju na potencijal za rast.

  Najveća državna banka u Srbiji ima više od 200 filijala i ekspozitura, uz devet na području naše južne pokrajine, a osim u matičnoj državi radi i na teritoriji Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

  Komercijalna banka zauzima 11 odsto srpskog tržišta i dogovori oko njene privatizacije sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svetskom bankom, koji su uglavnom insistirali na prodaji, traju još od 2006. godine.

  Predstavnici MMF upravo borave u Srbiji, a na sastanku sa ministrom finansija se razgovaralo baš o prodaji akcija Srbije u Komercijalnoj banci, što je jedan od reformskih ciljeva, a što je proces koji se privodi kraju, s obzirom na to da je pronađen strateški partner za tu banku.

  https://www.bizlife.rs/biznis/banke/da-se-guvernerka-pita-oko-komercijalne-banke/

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Bor Boranin

   Е, господине Вучићу, који домаћин даје да му комшија чува новчаник. Ви народног новчаника сте преселили негде тамо далеко, а прокламујете се за спасиоца народа. Народ би рекао "шије ми га Ђуро", а добро би било да то објасните себи не народy.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE