AGRI EUROPE: Jedina kompanija u Srbiji koja je dobila kreditni rejting za poslovanje u agraru - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  AGRI EUROPE: Jedina kompanija u Srbiji koja je dobila kreditni rejting za poslovanje u agraru

  Agencija S&amp P Global Ratings je 29. januara 2018. godine dodelila preliminarni dugoročni korporativni kreditni rejting ,BB-‘ srpskoj poljoprivrednoj kompaniji Agri Europe Cyprus Ltd. „Outlook“ je stabilan.

  U izveštaju se navodi sledeće: “Poljoprivredne aktivnosti srpske kompanije Agri Europe Cyprus Ltd. generisale su prihod od 639 miliona evra 2016. godine. Glavne aktivnosti kompanije su proizvodnja šećera i poljoprivrednih kultura. Agri Europe pripada srpskoj grupaciji koja ima diverzifikovano poslovanje, uključujući bankarstvo i hotelijerstvo.

  Agri Europe ima dominantnu poziciju na domaćem tržištu, strukturu sa niskim operativnim troškovima i visoku profitabilnost u poređenju sa regionalnim konkurentima.

  Predviđamo pozitivan slobodan gotovinski tok u periodu 2018-2019. godine od oko 60-80 miliona evra. Naše je mišljenje da će ova grupacija uspeti da smanji stepen kreditne zaduženosti po S&P-u “adjusted debt to EBITDA“ od oko 3,5x u 2019, sa 4,5x u 2018. godini.

  Kompaniji Agri Europe dodeljujemo preliminarni korporativni kreditni rejting ,BB-‘.

  Stabilan „outlook“ odražava naš stav da bi struktura nižih operativnih troškova, visoka profitabilnost od šećera i kontrolisani kapitalni izdaci trebalo da podrže generisanje slobodnog gotovinskog toka u 2018. godini”.

  “Izuzetno smo zadovoljni ocenom od BB – ; od strane rejting agencije S&P Global, s obzirom da je, prema oceni ove agencije, rejting Republike Srbije na nivou BB. Kompanija Agri Europe pod čijim okriljem posluje MK Group je jedina kompanija u Srbiji koja ima kreditni rejting za poslovne aktivnosti iz domena agrara koje sprovodi u Srbiji. Ovo je izuzetan uspeh za Agri Europe, pod čijim okriljem posluje kompanija MK Group, i potvrda da poslujemo po evropskim standardima. Poslovne aktivnosti započeli smo pre više od 30 godina, a danas smo konkurentni na svetskom nivou”, prokomentarisao je rezultate izveštaja Miodrag Kostić, predsednik Borda direktora Agri Europe, pod čijim okriljem posluje kompanija MK Group.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE