Akcija NIS-a vredi 670 dinara - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Akcija NIS-a vredi 670 dinara

Akcije NIS-a u proteklom periodu beleže pojačani pritisak na strani prodaje što je pre svega posledica odložene reakcije investitora na loše polugodišnje rezultate i odlaganje finalizacije projekta “Duboka prerada” koji je prema inicijalnom planu trebalo da otpočne u septembru, kaže Nenad Gujaničić, broker.

Kompanija će sledeće nedelje, 8. novembra, predstaviti poslovne rezultate za treći kvartal i iz kojih će se videti koliko je kompanija uspela da nadomesti lošije poslovanje u prvih šest meseci. Ono što je, pak, izvesno jeste da će godišnji rezultat biti daleko slabiji od 2018. godine, te da će investitori biti zadovoljni ako pad profita bude izražen niskom dvocifrenom stopom.

-Akcije NIS-a se trenutno kotiraju oko nivoa od 670 dinara što je smanjenje od nepunih tri odsto od početka godine. I dok se ovogodišnji poslovni trend i kretanje cene akcija u velikoj mogu pripisati remontu u Rafineriji, akcionare kompanije više brine činjenica da je za deset godina pod upravom Gaspromnjefta kompanija veoma skromno uvećala vrednost, kaže on.

Podsetimo, NIS je preuzet po ceni od oko 800 miliona evra, dok je njegova trenutna tržišna vrednost na berzi oko 930 miliona evra, što je skroman rast od oko 16 procenata za ovaj dugi period.

Izvor: BIZLife

Foto: NIS

Piše: Jelena Stojanović

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE