Ako ne želite manju platu, požurite sa spremanjem za posao

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako ne želite manju platu, požurite sa spremanjem za posao

  Istraživanje Elon univerziteta (Elon University) pozabavilo se jutarnjim spremanjem za posao i platama. Rezultati su se pre svega obratili ženama sa toplim savetom – manje vremena ujutru provedite pred ogledalom i imaćete veću platu (za muškarce jutarnje spremanje nema značajnog uticaja na visinu plate).

  Za tuširanje, nanošenje krema, doručak, pranje zuba, odabir garderobe, sređivanje frizure i na kraju šminkanje potrebno je od 45 do 90 minuta. Svako zna da je to optimalno. Dokazano je da ako biste se spremali 90 minuta, za razliku od 45 koliko vam je inače potrebno, plata bi vam bila manja za 3,4%. U proseku.

  Pitanje je: kako to više vremena provedenog u spremanju za posao uzrokuje manju zaradu, a na sva zvona se priča o poslovnom stilu, urednosti, uređenoj frizuri, šminkanju? Zar sve to ne traži vreme? I zar pojava i fizički izgled ne pomažu u karijeri? Do sledećeg istraživanja koje će možda dati odgovor na ova pitanja, preostaje samo zaključak da više vremena pred ogledalom znači i preterano doterivanje koje nije tako popularan i omiljen poslovni stereotip. Ili, ko mnogo vremena provodi pred ogledalom, sigurno svaki dan kasni na posao zbog čeka gubi novac.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE