Ako planirate u CG, bilo bi dobro da imate JOŠ JEDAN papir

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako planirate u CG, bilo bi dobro da imate JOŠ JEDAN papir

  Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore Sead Čirgić kazao je da bi bilo dobro da turisti iz Srbije, prilikom dolaska u Crnu Goru, a radi ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu, sa sobom imaju overeni obrazac Fonda za zdravstvo svoje zemlje.

  Govoreći o zdravstvenoj zaštiti turista u Crnoj Gori, Čirgić je pojasnio da su turisti dužni sa tim obrascem da se jave crnogorskoj područnoj jedinici u mestu boravku, gde dobijaju zdravstveni list po kojem se, u slučaju potrebe za hitnom zdravstvenom zaštitom, ista i pruža “i tu dalje za njih nema nikakvih problema”.

  “Neće ni ovako biti problema, nikad ih nije bilo ni pre. U situaciji da se nađu u nekoj zdravstvenoj ustanovi, a svaka zdravstvena ustanova u Crnoj Gori zna da je dužna da se obrati Fondu, da nam da podatke o strancu, turisti, o čemu se radi i onda naš fond ostvaruje komunikaciju, konkretno sa fondom iz Srbije”, rekao je Čirgić, prenosi portal RTCG.

  On je rekao da nije došlo do pooštravanja mera i procedura u odnosu na nadležnosti Fonda.

  “Međutim, ono što se jeste promenilo zbog pojave pandemije je drugačiji postupak pravila, odnosno ponašanja prilikom ulaska turista u Crnu Goru i postupak u slučaju da ti turisti obole, konkretno od virusa COVID-19 ili su bili u kontaktu sa zaraženima.”

  Čirgić je rekao da turisti uvek mogu da računaju na zdravstvenu zaštitu u slučaju potrebe za njom.

  Direktor Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore Boris Šaban govorio je o značaju putnog zdravstvenog osiguranja, koje bi trebalo da pokrije troškove lečenja ako se desi bolest ili povreda na putu.

  “To je vrlo jednostavno. Kontaktira se osiguravajuće društvo u Crnoj Gori. Osiguranje se izdaje za određeni broj dana, može i za duži period i vrlo je pristupačno kad je cena u pitanju”, rekao je Šaban.

  Osiguranje ne pokriva COVID-19

  Pojasnio je da se u iznosu od deset evra može pokriti osiguranje u trajanju od desetak dana.

  Kad je reč COVID-19, Šaban je rekao da je što se tiče osiguranja, taj vid pokrića, ako bi nastao, isključen.

  “To je standardna procedura koja je karakteristična za osiguranja, slično kao u slučaju ratnog ili vanrednog stanja”, pojasnio je Šaban.

  Međutim, pre dva dana iz Crne Gore je najavljeno da bi za građane Srbije mogli da budu ukinuti obavezni PCR testovi ukoliko se nastavi sa poboljšanjem zdravstvene situacije u Srbiji.

  https://www.bizlife.rs/putovanja/pravih-turista-u-cg-nema-sezona-protice-tuzno/

   

  Izvor: RTCG

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE