Ako ste u biznisu pod stalnim stresom, evo načina da ga se oslobodite

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ako ste u biznisu pod stalnim stresom, evo načina da ga se oslobodite

  Kada se rodila ideja nastupio je entuzijazam, pozitivna energija i želja za istraživanjem novih formi a formu koju je Vesna Kostić izabrala je jogu.  Osnovala je joga centar u Beogradu, sa dubokim uverenjem da joga može pomoći svima. Naročito ljudima  u biznisu, koji su svakodnevno izloženi stresu. U posao, koji je pokrenula, uključeni su i čanovi njene porodice, suprug i dvoje dece.

  “Firmu koju sam osnovala se zove “Bg joga centar”, i ima dva ogranka – Joga centar i Mindfulness centar. Naši programi se održavaju na pet lokacija u Beogradu. Joga centar radi od 2008. godine a Mindfulness centar od 2014.-te. O jogi se danas dosta zna, za razliku od vremena kada sam počinjala. Završila sam edukaciju za instruktora joge u Indiji. Verujem da joga može pomoći svima, posebno u današnje vreme velikog ubrzanja i visokih zahteva koji dolaze kao posledica novih uslova života”, smatra Vesna.

  Mindfulness program u svetu se koristi već nekoliko decenija. Predstavlja metod samorazvoja i odličan je za kontrolu stresa. S obzirom da duže od dve decenije praktikuje ovaj metod, Vesna je odlučila da ga podeli sa drugima. Kaže, da nije bila sama u poslu koji je pokrenula.

  “Ovaj projekat sam realizovala uz pomoć porodice. Moj suprug je takođe instruktor joge. Naš sin, inženjer elektrotehnike,  bavi se sajtom i organizacijom a ćerka fotografijom i digitalnom prezentacijom”.

  Projekat se razvijao u više faza, a počelo se od jednog malog joga studija na Vračaru.

  “Najveća stavka u ovom poslu je edukacija. Edukacija za joga instruktore košta od 1.000 do 2.000 evra, a za Mindfulness instuktora između 5.000 i 10.000 evra, u zavisnosti od škole i stečenog nivoa stručnosti. U proseku, iznajmljivanje i opremanje prostora, otvaranje firme kao i internet prezentacija koštaju oko 3500 evra”, kaže Vesna.

  Na početku svog rada susretala se sa velikom dozom nerazumevanja. Kaže, da je bilo potrebno vreme da se različite predrasude vezane za jogu otklone.

  “Naši principi poslovanja su: stručnost, ljubaznost, profesionalnost i posvećenost. Istražujemo nove forme, organizujemo različite rezidencijalne programe u zemlji i inostranstvu, festivale posvećene borbi protiv stresa”.

  Vesna kaže da ovo nije profitabilna vrsta posla. Međutim, ona posluje  dugi niz godina pa je stekla svoj krug polaznika, što je olakšavajuća okolnost. Sa druge strane su izazovi, u najvećem broju finansijske prirode.

  “Realizujemo veliki broj besplatnih programa, za ugrožene kategorije građana, za starije kao i za osobe sa invaliditetom. Svuda u svetu za ovakve, besplatne i društveno korisne programe, postoje obezbeđena sredstva. Novac za te namene postoji i u Srbiji, ali je skoro nemoguće do njega doći. Naši besplatni programi nisu ‘virtuelni’ već se sprovode tokom cele godine i koriste ih hiljade ljudi”.

  Planovi za budućnosti vezani su za nove programe, pre svega one namenjene korporacijama i neprofitnom sektoru.

  “Mindfulness program je posebno pogodan za radno okruženje. U svetu je pokazao fantastične rezultate u poboljšanju mentalnog i psiho-fizičkog zdravlja zaposlenih”.

  Vesna smatra da je privatan biznis dobar za sve koji poseduju avanturistički duh i spremni su na izvesnu dozu neizvesnosti. Za nju je to prava životna avantura.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Bg joga centar

  Piše: Tanja Njegomir

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE