Ako tražite novi posao, SADA je pravi trenutak za to - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Ako tražite novi posao, SADA je pravi trenutak za to

Prema podacima koje je nedavno analizirao posao “Monster”, januar i februar najpopularniji su meseci za ljude koji traže novi posao.

Srećom za tražioce posla, otvaranje radnih mesta se takođe povećava tokom početka nove godine, jer poslodavci dobijaju nove, osvežene godišnje budžete.

Stranica za traženje posla ZipRecruiter piše da se objave za posao obično povećavaju za 15 odstzo od decembra do januara.

Budući da broj traženih radnika ubrzano raste početkom godine, proces prijave može postati konkurentniji. Džulija Polak, ekonomistkinja rada u kompaniji ZipRecruiter, ranije je rekla za CNBC Make It da je ključ za dobijanje radnog mesta – probiti se kroz gomilu.

“Prijavite se rano i odmah reagujte na bilo koji e-mail ili poziv na intervju za posao”, preporučuje ona.

Greg Mekbrajd, glavni finansijski analitičar Bankratea, kaže za CNBC Make It da zahvaljujući tesnom tržištu rada s niskom nezaposlenošću radnici mogu ostvariti značajan porast primanja pronalaskom nove uloge.

Bankrate je nedavno ispitao 1.000 ljudi i ustanovio da je u 2019. godini 28 odsto radnika dobilo povišicu, 12 procenata radnika dobilo je bolje plaćeni posao, a 10 odsto i povišicu i bolje plaćeni posao.

Brian Kropp, potpredsednik istraživačke kompanije Gartner kaže da je u 2018. prosječno povećanje nadoknade radniku koji je napustio stari posao zbog novog iznosilo oko 15 odsto.

“Nikada nećete dobiti tih 15 procenata ostajući na svom trenutnom poslu”, kaže Kropp. “To se jednostavno neće dogoditi.”

Iz tog razloga, sada je možda vreme da potražite novi posao, čak i ako ste srećni s trenutnim, pa čak i ako to zahteva preseljenje u novi grad.

Izvor: Poslovni dnevnik

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE