Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

“Ako vlada ne učini nešto po pitanju ODLIVA MOZGOVA,…”

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je na Privrednom forumu u Berlinu da su dva ključna izazova s kojima se suočava Zapadni Balkan negativna percepcija tog regiona i odliv mozgova.

“Zapadni Balkan može biti stabilan i predvidiv i naklonjen biznisu, ali percepcija tog regiona će dugo vremena biti problematična. To je ključni izazov, uz odliv mozgova, jer ako vlada ne učini nešto ozbiljno po tom pitanju izgubiće ključne resurse, a time i budućnost”, rekla je Brnabić na Forumu u organizaciji lista Zidojče cajtung.

Na panelu “Svet u previranju – Zajedno smo jači”, Brnabić je kazala da Srbija radi na regionalnom povezivanju i stabilnosti i da digitalizaciju i četvrtu industrijsku revoluciju vidi kao priliku, iako u toj oblasti ima i mnogo izazova s kojima se treba nositi.

“Mislim da smo dosta uradili na polju digitalizacije, to je jedina šansa za Srbiju i slične zemlje da napreduju i dostignu naprednije zemlje. Velike promene uvodimo u obrazovanju, programiranje je postalo obavezan predmet u osnovnim školama, deca u petom razredu počinju da uče programiranje”, navela je predsednica Vlade Srbije.

Ona je dodala da će za dve godine iz osnovne škole izaći prva generacija dece sa znanjem četiri programska jezika.

Brnabić je kazala i da je Srbija uložila više od 100 miliona evra u infrastrukturu za istraživanje i razvoj, nauku i inovacije, da se privodi kraju strategija Srbije za veštačku inteligenciju i strategija novog industrijskog razvoja.

Izvor: N1

Foto: Beta

What's your reaction?

Komentari

  • Latin

    Bas lepo. Potpisali prijem društvenog evropskog otpada sa istoka. Nema mogućnosti da se štiti ustavom deklarisano gradjanin Srbije. Kriminogena organizacija u svim slojevima uprave i društvenih javnih organizacija. 30% stanovnika mora imati knjizicu da bi se prehranilo i vladalo ostalim trecinama na mikro nivou. I trazi te da nam deca u tom brlogu ostanu. Niko n ezeli iz svoje zemlje ako nije na to prinudjen. Nema tih alata koji će to sprečiti izuzev poštovanja čoveka, radnika, Deteta. Njegovog dela i zakonski mu date slobode na zivot i rad.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE