Aktivisti probili prvu cev za MHE na Rakitskoj reci, INVESTITORU neshvatljivo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aktivisti probili prvu cev za MHE na Rakitskoj reci, INVESTITORU neshvatljivo

  Aktivisti koji učestvuju u uklanjanju cevovoda za mini-hidroelektrane (MHE) iz Rakitske reke na Staroj planini probili su prvu cev, čime su, kako navode, onesposobili njen rad.

  “Nema tehničkih uslova da se cev fizički ukloni iz reke, za to je potreban bager, ali je cevovod onesposobljen”, rekli su aktivisti reporterki portala Nova.rs.

  Aktivista pokreta “Odbranimo reke Stare planine” Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da “svima treba da bude jasno da će građani sprovoditi zakon ako ga država ne sprovodi”.

  Nekoliko stotina aktivista nalazi se kod cevovoda mini-hidroelektrane a, prema poslednjim informacijama, nema policije i nisu zabeleženi nikakvi incidenati.

  Za danas su aktivisti najavili akciju vađenja dela cevovoda za MHE “Zvonce” u selu Rakita, što pravdaju time da cevi i dalje leže ukopane u reci, iako je pre više od godinu dana usvojeno rešenje da se one izvade.

  Akciji su se pridružili predstavnici više organizacija i meštani tog sela u blizini Babušnice.

  Akcija probijanja cevi završena je nešto posle 13.00, jer je, kako su rekli organizatori i aktivisti, urađeno je sve što se moglo uraditi rukama, krampovima i brusilicama.

  U izjavi za TV Pirot investitor i osnivač MHE Zvonce Goran Belić rekao je da je potpuno neshvatljivo šta se dogodilo u Rakiti i da su svi nadležni organi o tome obavešteni.

  “Radio sam sve po zakonu, a upotrebnu dozvolu sam dobio, jer je gradnja ove MHE rađena kako treba. Posle ove akcije u Rakiti neću ništa preduzeti”, rekao je Belić i dodao da ga najviše pogađa to što niko od nadležnih nije reagovao.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/odazvali-se-iz-cele-srbije-narod-vadio-cevi-za-mhe-iz-reke-na-staroj-planini-foto-video/

   

  Izvor: Beta

  Foto: FB Dušan Kuzmanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE