“Da, pogrešili smo ALI…”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da ni u jednom trenutku nije svaljivala krivicu na građane zbog pogoršanja situacije u vezi sa koronavirusom, već da je govorila da je ovo borba svih nas zajedno.

“Ja nisam čula ni u jednom trenutku da je predsednik Aleksandar Vučić svalio krivicu na građane. Kada sam govorila da nismo disciplinovani ja sam uvek kretala od sebe. Ja možda nisam ozbiljno shvatila nošenje maski u zatvorenom prostoru”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara nakon sednice Kriznog štaba.

Dodala je da se ovog puta trude da ne uvedu represivne mere jer epidemija neće nestati, već da ćemo morati da naučimo da živimo sa virusom.

“Ovako će biti dok ne izađe vakcina. Svi zajedno treba da naučimo da je ovo novi način života. Da li smo pogrešili (u vezi naglog popuštanja mera)? Da, pogrešili smo. Kao što je pogrešila SZO i kao što su svi grešili svaki dan. Ali nisam sigurna da ja mogu da preuzmem tu odgovornost. Nije krivica građana, krivica je virusa”, rekla je premijerka.

Brnabić je rekla da je Vlada pogrešila jer su takva predviđanja bila na nivou Evrope i sveta, to jest da niko nije očekivao da ćemo imati ovakvu situaciju sa virusom u toku leta.

Izvor: BIZLife

Foto: Beta

Komentari 2