Dahua termalna rešenja podržavaju prevenciju i kontrolu epidemije COVID-19

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Godina 2020. će sigurno ostati zapamćena po izbijanju virusne bolesti korona (COVID -19) na globalnom nivou. Do danas je visoko zarazna bolest oduzela mnoge živote, posebno u Italiji, Španiji, Kini, Južnoj Koreji, Japanu i nekim zemljama Bliskog Istoka.

Dahua Technology, vodeća svetska kompanija za video nadzor, rani je učesnik u prevenciji i kontroli epidemije, pridružujući se globalnim naporima u borbi protiv virusa kako bi se umanjio uticaj na čovečanstvo. Otkako je 24. januara poslala svoju prvu seriju termalnih kamera u najteže pogođeni Vuhan, Dahua termalno rešenje postavljeno je na hiljade mesta u Kini, uključujući aerodrome, tržne centre, banke i razne druge lokacije. Danas se to rešenje može pronaći na čak dva velika evropska aerodroma, u Turskoj i u Poljskoj.

Dahua termalno rešenje za merenje temperature ljudskog tela

Dahua termalno rešenje funkcioniše tako što meri telesnu temperaturu na daljinu i beskontaktno. Uporedite s tradicionalnim načinom merenja telesne temperature – toplomerom na čelu, upotrebom Dahua termalnog rešenja značajno će se poboljšati brzina i tačnost, a ujedno će pomoći i smanjenju unakrsne infekcije beskontaktnim merenjem. Za merenje temperature od 5000 ljudi, trebaće oko 4,2 sata pomoću toplomera, jer će trebati najmanje 3 sekunde za merenje po osobi. Međutim, potrebno je samo 30 minuta ako koristite Dahua termalno rešenje, koje meri temperaturu 3 osobe u sekundi. Takođe se odlikuje velikom tačnošću od ± 0,3 ℃.

“Termalno rešenje Dahua pomoglo nam je da otkrijemo nekoliko sumnjivih slučajeva u samo nekoliko sati rada, što izuzetno cenimo”, komentarisao je korisnik iz Hong Konga.

Dahua termalno rešenje nalazi se na prvoj liniji fronta i pomaže u sprečavanju i kontroli epidemije na aerodromima, železničkim stanicama, bolnicama, školama i drugim mestima širom sveta. Zahvaljujući visokoj preciznosti, visokoj učinkovitosti, snažnoj prilagodljivosti i jednostavnoj primeni, Dahua termalno rešenje može se primeniti na sve vrste ulaza i izlaza, kao na primer na kuhinje i vrtiće.

Ove kamere možete pronaći kod ovlašćenih Dahua partnera, a sve informacije možete dobiti klikom na njihove zvanične sajtove:

Master: https://www.masterbc.co.rs/
Ewe: http://ewe.rs/
Boma: https://www.boma.rs/
Almaks: https://www.almaks.rs/
Avantisystem: http://www.avantisystem.rs/

Izvor: PR tekst

Foto: Promo