“Izvedite na ulice policiju, žandarmeriju, specijalne jedinice…”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta, Emil Vas

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je direktora policije Vladimira Rebića da na sve ulice u Beogradu i širom Srbije izvede policiju, žandarmeriju, posebne i specijalne jedinice, ali i pripadnike redovne i saobraćajne policije, kako bi kontrolisali ljude na ulicama.

Stefanović je rekao da oni koji imaju mogućnost da se kreću van policijskog časa već sada mogu da vide da ima policijskih punktova u gradu, navodeći da će tako biti i narednih dana.

“Mi hoćemo da pokažemo ljudima koji su disciplinovani da nisu glupi već pametni, jer ne ugrožavaju ni svoj, ni tuđi život i pomažu lekarima da ne rade po 22 sata”, rekao je Stefanović za TV Prva.

On je dodao da je bilo 12 do 13 odsto ljudi koji su se našli na ulicama za vreme policijskog časa bez dozvole i dodao da je to sada palo na četiri do osam odsto, međutim, kako je istakao, to je i dalje visok procenat.

“Mi smo tolerisali kada se neko nađe na ulici 15-20 minuta od početka policijskog časa, policija je bila korektna, pokušavali smo bez represivnih mera, ali izgleda jedan deo građana ne razume našu poruku i sada ćemo oštro kažnjavati”, poručio je Stefanović.

Kako je rekao, narednih dana, zbog svih rezultata o broju zaraženih i preminulih, svako ko se bude našao van svog doma, biće oštro sankcionisan.

Prema rečima ministra, policija se trudila da prema penzionerima bude blagonaklona i oni jesu izuzetno disciplinovani, razumeju, kaže, kakvu bi muku mogli da naprave svojoj državi, ali je još jednom apelovao na njih da ne izlaze napolje i ne rizikuju svoje zdravlje.

Izvor: TV Prva

Foto: Beta, Emil Vas

Komentari 3

 1. Mira

  U CG to obavlja komunalna inspekcija, sto njih ne koristite?

 2. A

  Ma streljate na licu mesta!

 3. Misha

  Rigorozne sankcije za građane?
  A tatica drpio milione, a sankcija nema, Slino.