KAKAV UVOD U EMISIJU: Koronavirus isti za sve? Mnogo je teži ako ste siromašni (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/BBC

“Kažu da je koronovirus taj koji nas sve izjednačuje. Ali nije tako. Mnogo je teže ako ste siromašni”, rekla je voditeljka emisije “Newsnight” na britanskom BBC-iju Emili Mejtlis otvarajući novu emisiju.

“Jezik oko Covida-19 ponekad deluje bahato i dovodi zabludu. Bolest ne preživljavate hrabrošću i snagom karaktera, ma šta nam rekli kolege premijera,” rekla je ona aludirajući na reči Dominika Raba, ministra spoljnih poslova Velike Britanije koji je rekao da će premijer Boris Džonson pobediti virus zato što je “borac”.

“Ovo nije virus zbog koga bogati i siromašni isto pate”, nastavila je Mejtlis. “To je mit. Oni koji trenutno služe na liniji fronta – vozači autobusa, medicinske sestre, radnici, bolničko osoblje i prodavci neproporcionalno su niže plaćeni članovi naše radne snage i njih će verovatnije zahvatiti bolest jer su izloženiji.”

Mejtlis kaže da je ovo zdravstveno pitanje sa velikim posledicama za socijalnu zaštitu. “Ali to je i pitanje zaštite sa velikim posledicama za javno zdravlje,” kaže ona.

Voditeljka je završila emisiju odavši počast onima koji su radili uprkos tome što su bili ugroženi i to platili svojim životom.

Uvod u ovu emisiju trenutno se deli na društvenim mrežama i izaziva veoma pozitivne komentare.


Izvor: BIZLife/BBC

Foto: Youtube/BBC