Kanada sa 80 milijardi dolara POMAŽE firme i radnike

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kanadski premijer Džastin Trudo objavio je novi plan od 27 milijardi kanadskih dolara (17 milijardi evra) pomoći i 55 milijardi u obliku odlaganja poreza da pomogne toj zemlji u suočavanju sa pandemijom korona virusa.

“U ovom vanrednom periodu naša vlada preduzima vanredne mere”, rekao je Trudo na konferenciji za novinare ispred svoje zvanične rezidencije.

“Obezbedićemo do 27 milijardi dolara direktne podrške radnicima i kanadskim firmama i 55 millijardi da odgovorimo na potrebe likvidnosti kanadskih porodica i firmi u obliku odlaganja poreza, da bi pomogli u stabilizaciji ekonomije”, rekao je on.

On je rekao da ta podrška od ukupno 82 milijardi dolara predstavlja više od tri odsto kanadskog BDP.

Iako se efekti pandemije sve više osećaju u kanadskoj privredi, “mere će omogućiti Kanađanima da plate svoje kirije i kupe osnovne namirnice i pomoći će firmama da nastave da plaćaju svoje zaposlene i svoje račune u ovo neizvesno vreme”, rekao je Trudo.

Ova suma dodaje se na prvu izdvojenu pomoć od 10 milijardi kanadskih dolara oslobođenih prošlog petka da pomognu firmama u zemlji. Kanada je danas imala 600 potevrđenih slučaja korona virusa i osam umrlih.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay